Volt durrogtatás

2023.01.02. 15:30

Nem okoztak sok problémát a tűzijátékok szilveszter éjjel

Forrás: MW-archív

Szinte már elképzelhetetlen a szilveszteri ünneplés tűzijátékok és petárdák nélkül (bár utóbbi idén is tilos volt). Ezek a pirotechnikai eszközök azon túl, hogy látványosak, igen veszélyesek is lehetnek, hiszen könnyen okozhatnak különböző sérüléseket vagy tüzet. A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a mentőszolgálat tájékoztatása szerint kiemelkedő eseményektől mentes volt az óévbúcsúztatás.

– Hajdú-Bihar Vármegyében két alkalommal riasztották tűzijáték miatt az egységeket: szombat délelőtt Hajdúnánáson, délután pedig Debrecenben kellett vonulniuk a tűzoltóknak – tájékoztatott megkeresésünkre a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya. 

Előbbi településen egy családi ház udvarán lévő magas tujafa ágait gyújtotta meg egy tűzijáték. A tűzoltók kiérkezésééig a lakók eloltották a tüzet. A cívisvárosban egy tűzijáték megmaradt papírdoboza égett, melyet két flakon vízzel oltottak el a hivatásosok.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint, a mentőket országosan összesen 3608 esetben riasztottak különböző esetek miatt szilveszterkor, ebből 400 volt a Hajdú-bihari feladatok száma. 

A mentőket országszerte 19 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc, szemsérülésekhez, ezek közül Hajdú-Bihar megyében egy esetben volt szükség ellátásra

 – emelte ki tájékoztatójában az OMSZ sajtóosztálya. A vármegyei rendőr-főkapitányság megkeresésünkre közölte: szilveszter éjjelén robbanóanyaggal és pirotechnikai termekkel kapcsolatos szabálysértés miatt három személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, akikkel szemben szabálysértési eljárás indult. 

BS 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában