Járőrözéssel is segítenek

2022.04.07. 17:54

Megyénk több polgár­őre is teljesít szolgálatot a déli határkerítés mentén

A déli határon is besegítenek a polgárőrök

Forrás: MW-archív

Fotó: Mirkó István

A migrációs hullám nem állt meg a déli határon, ezért fokozott rendvédelmi rendszert alakított ki a kormány, melynek aktív szereplői a polgárőrök is. Márciusban és áprilisban többek mellett megyénk egyesületeitől is vállaltak járőrözési szolgálatot önkéntesek. 

 

– Egy kormányrendelet értelmében a magyar kormány az Országos Polgárőr Szövetséget kérte fel és bízta meg azzal, hogy a polgárőrök is segítséget nyújtsanak a déli határszakasznál – mondta lapunk megkeresésére Boros Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Az önkéntes szolgálatteljesítésen két egyhetes turnusban vesznek részt a megyei egyesületek polgárőrei. 

 

– Március 20. és 26. között hat település polgárőr-egyesületéből volt a helyszínen 21 polgárőr, április 9. és 14. között pedig 25-en vállaltak szolgálatot – ismertette. Mint elmondta, Komádi, Hajdúsámson, Nyírábrány, Bakonszeg, Bagamér, Egyek, valamint Hajdúböszörmény, Püspökladány, Tiszagyulaháza, Hajdúnánás és Létavértes polgárőrei is jelentkeztek. 

 

A feladatuk többek között abból áll, hogy nappali és éjszakai váltásban járőröznek, megfigyelést végeznek a határkerítés mellett vagy egy adott területen, és ha rendkívülit észlelnek, azt jelzik a rendvédelmi szerveknek. A polgárőrök önkéntesen vesznek részt ebben a munkájuk mellett vagy szabadságuk ideje alatt, s napidíjat, szállást és étkezést kapnak érte.

 

BS 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában