Vádemelés

2022.02.09. 09:05

Zenei jogdíj miatt került bajba egy szoboszlói söröző üzemeltetője

Két éven át illegálisan szólt a zene.

illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség szerzői jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a zeneszolgáltatás után járó jogdíjat nem fizette meg az illetékes szervezet felé – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

A vádirat szerint a vádlott egyéni vállalkozóként üzemeltetett egy sörözőt Hajdúszoboszlón 2016. novembere és 2018. júniusa között. Ezen időszak alatt a vendéglátóhelyen folyamatos, nyilvános zeneszolgáltatás is történt, erre tekintettel őt szerzői jogdíjfizetési kötelezettség terhelte. A vádlott ezen jogdíjfizetési kötelezettségének a fenti időszakban egyáltalán nem tett eleget, így cselekményével több mint 400 ezer forint vagyoni hátrányt okozott a jogkezelő szervezetnek – hangsúlyozta közleményében a főügyész.

 

Az ügyben a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága folytatta le.

 

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen szerzői jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az irtok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában