összefoglaló

2021.12.04. 09:30

Erős szél tépázta Hajdú-Bihart, ágszakadásokhoz és kidőlt fához is vonultak a tűzoltók

Ügyeleti hírek péntekről.

Péntek hajnalban az erős szél miatt több műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat.

Debrecenben, a Füredi úton egy faág szakadt le az úttestre, azt kellett kézi erővel lehúzni az útról. A debreceni Dienes János utcában egy tizenöt méteres fa egyik nagy ága hasadt le, a gyalogosforgalmat veszélyeztette, ezért azt az ágat is eltávolították az egységek.

Berettyóújfalu és Bakonszeg között egy magas fa az úttestre dőlt, motoros láncfűrésszel vágták ki a tűzoltók. Ebesen, az Arany János utcában egy ház kémény esővédő lemezét feltépte a szél, a tűzoltók itt gépezetes tolólétrán át avatkoztak be. Később Hajdúszoboszlóra riasztották az egységeket favágás miatt. A Tessedik Sámuel utcában egy magas fa egyik ága hasadt le, és a gyalogosforgalmat veszélyeztette, ott is létrán át szüntették meg a tűzoltók a veszélyhelyzetet – tudatta portálunkkal a megyei katasztrófavédelem.

Péntek délelőtt egy személyautó és egy kamion ütközött össze Derecskén, a Szováti úton. Az esethez a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók és a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. Az egységek átvizsgálták a járműveket, a személyautó vezetője az összeroncsolódott autóba beszorult, a tűzoltók ezért feszítő-vágó berendezéssel avatkoztak be. A sofőr a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentés a rendőrség teljes útzára mellett zajlott.

Rendőrség: kilenc elfogás, három tettenérés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül egy halálos, egy súlyos, egy pedig könnyű sérüléssel végződött, tudatták közleményben.

A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, ebből három főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg egy külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök öt személyt állítottak elő, ebből egy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

Ezek is érdekelhetik