kék hírek

2021.08.22. 13:54

Újabb tragédia: vonat gázolt el egy embert Debrecenben

Fotó: Kiss Annamarie

Elgázolt egy embert a Nyíregyházáról Budapest felé tartó vonat Debrecenben, a Magyar utca közelében, tudatta honlapján a katasztrófavédelem. A városi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a társhatóságok is kiérkeztek a balesethez.

A vonaton utazók közül senki nem sérült meg a déli órákban történt balesetben, írja az MTI.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete a Napló érdeklődésére közölte, a baleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Fotó: Kiss Annamarie

A Mávinform közleménye szerint a Nyíregyháza felől a Nyugati pályaudvarra tartó 562-es számú Jázmin InterCity gázolt. Az utasokat a katasztrófavédelem segítségével Debrecen Csapókert megállóhelyre kísérték, a 615-ös számú Szabolcs IC vonatot megállították, az IC utasai azzal utazhattak tovább. A Szabolcs IC vonatra Debrecenben még egy kocsit soroztak, valamint a Nyíregyházáról Kőbánya Kispestre tartó 6195-ös számú sebesvonathoz is pluszkocsikat tettek Debrecenben. A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon 15-20 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje.

A vonatok egy ideig csak az egyik vágányon közlekedhettek. A helyszínelést követően mindkét vágányon újraindulhatott a vonatközlekedés, mely a vonalon fokozatosan, az esti órákra állhat helyre.

Mint ismert, a héten több halálos kimenetelő vasúti baleset is történt Hajdú-Bihar megyében. Csütörtök délután személyvonat és autó ütközött Derecske és Konyár között, a balesetben egy ember életét vesztette. Pénteken Debrecenben, a Balmazújvárosi úti vasúti átjáróban ütközött vonat és személyautó, ebben a karambolban ketten vesztették életüket. Pénteken Debrecenben egy halálos vonatgázolás is történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában