kinevezések

2021.08.31. 16:15

Ismét bővül a katasztrófavédelem tiszti kara

Hadnaggyá nevezték ki Szilágyi Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert a megyei igazgatóságra.

Fotó: katasztrófavédelem

Huszonegyen vehették át augusztus 31-én első tiszti kinevezésüket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, tudatta honlapján a katasztrófavédelem. Összesen hét megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon szolgálnak tovább tisztként. A kinevezési okmányokat az országos katasztrófavédelmi főigazgató hatósági helyettese, dr. Mógor Judit tűzoltó dandártábornok adta át.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte tűzoltó őrnaggyá a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Ondrik Pál tűzoltó zászlóst, tűzoltó századossá a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Huszka Zsolt tűzoltó zászlóst, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra Petrovics József tűzoltó zászlóst, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Igaz-Danszky Tamás tűzoltó törzszászlóst és dr. Tengely Éva tűzoltó törzsőrmestert, a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelemhez Kovács Tamás Kálmán tűzoltó főtörzszászlóst, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra Lukács István tűzoltó törzszászlóst.

Tűzoltó főhadnagyként szolgál tovább a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományában Somogyiné Kozsa Rita Orsolya rendvédelmi igazgatási alkalmazott, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Keskeny Zoltán tűzoltó zászlós, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában Megyeri Zoltán József tűzoltó zászlós, a Heves megyei katasztrófavédelemnél Blazsek Norbert tűzoltó őrmester és Pitlik Péter tűzoltó zászlós, a Nógrád megyei igazgatóságon Kabács Krisztián tűzoltó őrmester és Oravecz Béla tűzoltó zászlós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában pedig Harsányiné Lévai Gabriella rendvédelmi igazgatási alkalmazott.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató kinevezte tűzoltó hadnaggyá a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Szőts Zoltán János tűzoltó főtörzsőrmestert,

a Hajdú-Bihar megyei igazgatóságra Szilágyi Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert,

Heves megyébe Tóth Gábor tűzoltó őrmestert, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Papp Zoltán tűzoltó törzsőrmestert, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Sárosi Gábor tűzoltó őrmestert és Ungi Donát Gyula tűzoltó őrmestert.

A kinevezési okmányok átadását követően a tisztek fogadalmat tettek, amelynek szövegét Ondrik Pál tűzoltó őrnagy olvasta elő. Mindezek után dr. Mógor Judit tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató hatósági helyettese a frissen esküt tett tisztekhez fordulva úgy fogalmazott, a kinevezés napja mérföldkő nemcsak a hivatásuk, hanem a magánéletük szempontjából is. A tábornok hangsúlyozta, a tiszti fogadalom szövegének minden egyes szavát kötelezőnek kell tekinteni úgy saját maguk, mint az alárendelt kollégák felé. Mint a főigazgató-helyettes mondta, amikor kihívásokkal találják szemben magukat, amikor nehéz idők járnak, gondoljanak vissza ezekre a felemelő pillanatokra, merítsenek erőt belőlük, és találják meg segítségükkel a helyes megoldást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában