Prevenció

2021.06.24. 15:56

Előadást tartottak a rendőrök a időskorúaknak Debrecenben

A hangsúly a bűnmegelőzésen volt.

Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség június 24-én tartotta évi ülését a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Árpád termében, amelyen a szövetség alapszervezeteinek vezetői vettek részt – tudatta a rendőrség. Az ülés egyik napirendi pontja az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése volt. Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa videófilmekkel illusztrált előadással hívta fel a hallgatóság figyelmét azokra a bűncselekményekre és elkövetési módszerekre, amelyeknek a korosztály tagjai áldozatul eshetnek.

Az alezredes kiemelte, hogy a korosztályt fenyegető „unokázós” csalások, a trükkös lopások, a termékbemutatókkal összefüggő jogsértések többsége kis odafigyeléssel, óvatos bizalmatlansággal és egyszerű magatartási praktikák alkalmazásával elkerülhető.

Az előadó felajánlotta az alapszervezeti vezetőknek annak lehetőségét, hogy a rendőrség – igény szerint – személyes konzultációkkal és előadásokkal részt tud venni a szervezetek rendezvényein, hogy a lehető legszélesebb rétegekhez eljussanak a hasznos információk.

A hallgatóság az előadás végén megtekinthette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság által készített „Megcsalt Lelkek” című kisfilmet, amely valós történet feldolgozásával mutatja be egy időskorú asszony sérelmére – kizsákmányolással – megvalósított bűncselekmény tanulságait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában