Hajdú-Biharba is jut

2019.05.23. 13:47

Jövőre jöhetnek a páncélozott TEK-es autók

Több mint ötmilliárd forintot kapott a Terrorelhárítási Központ (TEK) eszközbeszerzésre, az összeg egy részét vidéki városokba szánt páncélozott bevetési járművek vásárlására fordítják.

Fotó: TEK

Bár a fedezet biztosított a TEK számára, még csak tervekről beszélhetünk a telepítéssel kapcsolatban.

– Egyelőre régiós elképzelés van, az északi és keleti régió biztosan fog kapni új járműveket, de arra vonatkozóan még nem született döntés, hogy hová kerülnek pontosan – mondta el megkeresésünkre Jasenszky Nándor, a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztályának vezetője.

Fotó: TEK

Hajdú-Bihar megye nagy valószínűséggel kap ilyen járművet, mely az állomány védelmén túl, nyílt területi akciók végrehajtásánál fedezékként is használható.

– Közel két éve szolgálnak a fővárosban páncélozott bevetési járművek, a tervezett munkáknál megjelennek vidéken is, de ez nem a legcélszerűbb megoldás. Egyrészt azonnali munkát nem lehet ilyen távolságból elvégezni, másrészt nem tesz jót nekik, ha 200 kilométert mennek csak azért, hogy megjelenjenek egy munkán, tehát mindenképpen az a logikus, ha telepítve vannak – fogalmazott Jasenszky Nándor.

A gyártótól függően, a tervek szerint legkésőbb 2020-ra megérkezhetnek a páncélozott autók.

KD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában