Sikeres év

2022.02.18. 21:10

Egy év alatt harmadával növelte árbevételét a hazai gyártó

A 70 éves HAJDU Cégcsoport nem csak kerek évfordulóját, hanem üzleti eredményeit is ünnepelheti, hiszen a korábbi évek növekedését folytatva, 2021-ben mintegy 22 milliárd forint árbevételt könyvelt el.

Forrás: HAJDU Autotechnika Zrt

A pozitív képet az alapanyag- és az energiaárak növekedése, valamint a megfelelő minőségű munkaerő hiánya árnyékolta némileg az év során - olvasható a cég közleményében. Mint írják, az export tekintetében az orosz régió hozott jelentősebb növekedést, míg belföldön továbbra is piacvezető az épületgépészeti termékeket gyártó vállalat. 

 

Hozzátették, az idén is azon dolgoznak, hogy megbízható partnerként kiszámítható áruellátást biztosítsanak az elvárt magas minőségi szinten, és piaci jelenlétüket, eredményességünket tovább tudják fejleszteni.

 

– Az autóipar átalakulása, a chiphiány, az átmeneti alkatrészhiányok a mi termelésünkre is kihatottak, emiatt a volumenek olykor hektikusan alakultak, amihez alkalmazkodnunk kellett. De megtaláltuk a megoldást, hogy mind a rövid, mind a hosszú távú működőképességünk stabil maradjon és egy óriási, több mint 45 százalékos növekedéssel, 8 milliárd forintos árbevételt értünk el – emelte ki Dedéné Novotni Anna, az autóipari vállalat vezérigazgatója. 

 

A következő időszakban a több mint 2,4 milliárd forint keretösszegű középtávú beruházási csomag megvalósítása lesz a kiemelt projekt a cégcsoportnál, amely több évet vesz igénybe, a tervezett befejezése 2024. A komplex beruházás során fejlődik a vállalatok informatikai rendszere, emellett komoly infrastrukturális és technológiai fejlesztéseket tartalmaz. A megvalósításhoz a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. és a HAJDU Autotechnika Zrt. összesen mintegy 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásban részesült a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában