NB I

2024.05.11. 17:52

Kikapott a Ferencváros, ilyen idén először történt a bajnokságban

A Diósgyőr 2–0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában. A fővárosi csapat idén először kapott ki a bajnokságban.

MW

Pernambuco, a Diósgyõr (b) és Lisztes Krisztián, a Ferencváros játékosa

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Felforgatott összeállításban kezdett a Magyar Kupa-döntő előtt álló Ferencváros, több fiatal, illetve korábban kevesebb szerephez jutó játékos került a csapatba, amely így nem tudta nagy nyomás alá helyezni a DVTK-t. A hazaiakat - akiknél ugyancsak több helyen történt változás az előző hetihez képest - ezúttal nem támogatták az ultrák, akik az Újpest otthonában múlt szombaton elszenvedett 7–0-s vereség miatt távol maradtak.

Ferencvárosi labdabirtoklási fölénnyel, többnyire mezőnyjátékkal, komoly helyzetek nélkül telt el bő fél óra, a hajrában viszont mindkét csapatnak volt esélye a gólszerzésre, de egyik fél sem tudott élni a lehetőségével.

Lüktető volt a játék a második félidőben, mindkét csapat be tudta szorítani egyes időszakokban ellenfelét a kapuja elé. Negyed órával a vége előtt furcsa góllal szerzett vezetést a Diósgyőr: Zachariassen próbált meg felszabadítani, rárúgta saját csapattársára, Tóth Alexre a labdát, róla pedig Gera felé szállt, aki közelről a kapuba fejelte. Nagy iramot diktálva próbált meg egyenlíteni az FTC, de a DVTK sem mondott le a támadásokról, és a végén Szabó Levente fejesével növelte előnyét és múlt heti súlyos veresége után begyűjtötte a három pontot.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TE 2–0 (0–0)

Miskolc, DVTK Stadion, 6634 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Gera D. (76.), Szabó (88.)

Diósgyőr: Ogyincov - Gera D. (Ferencsik, 82.), Lund, Szatmári, Stephen - Klimovics, Vallejo, Holdampf (Bényei, 19.) - Pernambuco, Szabó L., Jurek (Bokros, 67.)

Ferencváros: Varga Á. - Makreckis, Aaneba, S. Mmaee, Pászka (Civic, 63.) - Stj. Loncar, Ben Romdhane (Katona B., a szünetben), Tóth A. (Kehinde, 82.) - Szevikjan (Zachariassen, 62.), Kodro, Lisztes (Marquinhos, 62.)

Zalaegerszegi döntetlenjével biztosan dobogós a Paks

A Magyar Kupa-döntős Paks 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel biztosította dobogós helyezését. A tolnai csapat sorozatban harmadik élvonalbeli mérkőzésén maradt veretlen, a zalaiak pedig immár egymás utáni négy NB I-es meccsükön nem találtak legyőzőre.

Érdekesen alakult a mérkőzés első félideje, mert bár érezhetően kevesebbet volt a labda a hazaiaknál, mégis ők voltak veszélyesebbek. A vezetést is a zalaiaknak sikerült megszerezniük, miután egy remek támadás végén Mim talált be a paksi kapuba. A labdát többet birtokló tolnaiak mezőnyfölénye hosszú ideig meddőnek bizonyult, aztán közvetlenül a szünet előtt nem egy klasszikus akcióból, hanem Windecker nagyszerű átlövéséből sikerült egyenlíteniük.

A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ugyanakkor ebben a félidőben a Zalaegerszeg játéka már kevésbé volt veszélyes. A Paks kezdett összeszedettebben futballozni, viszont mindkét oldalon megszaporodtak a pontatlan passzok, így kapkodóvá, csapkodóvá vált a játék, ami kevésbé volt szórakoztató a szurkolók számára. A hajrában megélénkülni látszott a meccs, nőtt az iram, de számos kisebb-nagyobb szabálytalanság akasztotta meg a játékot, és végül egyik együttesnek sem sikerült a maga javára fordítania az állást.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Zalaegerszegi TE-Paksi FC 1–1 (1–1)

Zalaegerszeg, 3411 néző, v: Káprály

gólszerzők: Mim (25.), illetve Windecker (45+4.)

Zalaegerszeg: Dombó - Lesjak (Szendrei, 41.), Evangelu, Safronov (Croizet, a szünetben), Bedi - Sankovic, Sajbán, Kovács B. (Gruber, 61.) - Vogyicska (Kiss, 61.), Mance, Mim

Paks: Szappanos - Vas, Kinyik, Lenzsér - Osváth, Windecker, Balogh B., Mezei (Vécsei, 65.), Silye (Papp, a szünetben) - Tóth B. (Könyves, 26., Szabó B., 90.), Skribek (Böde, 65.)

Négy bajnoki óta nyeretlen hazai pályán az MTK, miután a Puskás Akadémiával sem bírt (videó)

A Puskás Akadémia FC 3–1-re nyert az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójának szombati játéknapján. Ezzel eldőlt, hogy a felcsúti csapat biztosan nem végez a negyediknél rosszabb helyen a tabellán, de még a második pozíció megszerzésére is van esélye. Az MTK négy bajnoki óta nyeretlen hazai pályán.

A Kosznovszky Márkot, Németh Krisztiánt és Kádár Tamást is nélkülöző MTK a 36. percben Nagy Zsombor révén 2018 novembere után szerzett ismét gólt hazai pályán a Puskás Akadémia ellen, de ez csak a szépítésre volt elég, hiszen húsz perc után már 3-0-ra vezettek a vendégek. Előbb Komáromi György szögletét Szolnoki Roland lőtte a hálóba, majd Nagy Zsolt passzát a finn Urho Nissilä értékesítette, aztán Komáromi újabb sarokrúgását követően megint Nissilä volt eredményes. A mostani szezonban a felcsútiak előbb 5–0-ra, majd 6–1-re verték a fővárosiakat, akik előtt ismét felrémlett egy súlyos vereség lehetősége.

A bágyadt hangulatú mérkőzés második félidejében is a Puskás Akadémia volt kezdeményezőbb, de a legnagyobb ziccerek is kimaradtak. Elvétve az MTK előtt is adódtak lehetőségek, sőt az egész meccset tekintve több kapura lövése volt, mégis sokkal veszélytelenebbnek bizonyult, mint ellenfele.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 1–3 (1–3)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó

gólszerzők: Nagy Zsombor (36.), illetve Szolnoki (5.), Nissilä (12., 20.)

MTK: Rácz - Kocsis, Varju, Nagy Zsombor - Hej, Horváth A. (Vadnai, 82.), Kata (Kenesei, 83.), Kovács M. (Antonov, a szünetben), Kovács P. - Jurina (Stieber, a szünetben), Bognár (Végh, 57.)

Puskás Akadémia: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Szolnoki (Favorov, 71.), Plsek - Komáromi (Markgráf, 87.), Nissilä (Batik, 56.), Nagy Zsolt - Puljic (Colley, 71.)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában