itt a lehetőség!

2019.09.20. 13:25

Verseny indult az István, a király rockoperából (videó)

Az ötezer hazai és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyen a diákoknak kell előadni, rögzíteni és a YouTube-ra tölteni a rockopera egy-egy jelenetét.

Forrás: MTI

Fotó: Biró István

Elindult az István, a király iskolába megy... című program. Hamarosan felkerül a közösségi csatornákra az egész Kárpát-medencét megmozgató kezdeményezés promóciós kisfilmje, amelyet a rockopera szereplőivel – Varga Miklóssal, Vikidál Gyulával, Feke Pállal, Vadkerti Imrével – és gyerekekkel forgattak – közölték a szervezők.

A diákok produkcióit a zsűri és a közönség egyaránt elbírálja; a győztes iskolák és szólisták egy stadion méretű helyen fogják bemutatni a rockoperát.

Szörényi Levente és Bródy János legendássá vált, napjainkra a Nemzeti alaptanterv részét képező művének ősbemutatója 1983-ban, a városligeti Királydombon volt.

Az István, a király iskolába megy... program a centenáriumi trianoni megemlékezéssorozat része. A győztesek egyik díja az lesz, hogy elutazhatnak Párizsba, és egy versailles-i kirándulás keretében megnézhetik a trianoni szerződés aláírásának helyszínét.

Az iskolai programról Rosta Mária producer tavaly novemberben egy sajtótájékoztatón beszélt először, amikor bemutatták a Szörényi Levente több mint fél évszázados életművének gondozására létrejött Második Idő alapítványt. Rosta Mária, aki a kuratórium tagja, akkor elmondta, hogy a verseny arca Feke Pál énekes lesz, aki az elmúlt években Istvánt, Koppányt, Laborcot és Tordát is alakította a rockoperában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában