Légi közlekedés

2023.05.24. 19:21

Szijjártó Péter: újabb járatok indulnak Kína és Magyarország között

Újabb légijárat létesül Magyarország és Kína között: a China Eastern légitársaság június közepétől heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között – írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

MW

Forrás: AFP

Szijjártó Péter hozzátette: Kínában a közelmúltban feloldották a koronavírus miatti korlátozásokat, így a kínai állampolgárok újra utazhatnak. Meg is indult a verseny Európában a kínai turistákért, és ebben a versenyben azok az országok lesznek nyertesek, amelyek több és jobb légi összeköttetéssel rendelkeznek Kínával.

CHINA-SHANGHAI-C919-VALIDATION FLIGHT PROCESS (CN)
 A China Eastern Airlines légiutas-kísérője egy C919-es nagy utasszállító repülőgép, Kína első hazai nagy sugárhajtású repülőgépének utasterében
Fotó: Ding Ting / Forrás: AFP

A miniszter beszámolt arról, hogy ennek érdekében nemrég módosították a kétoldalú légi közlekedési megállapodást, és az első jó hír meg is érkezett, hiszen újabb légijárat létesül a két ország között. Ugyanis a China Eastern légitársaság június közepétől heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között – írta.

Ningbo eddig is fontos szerepet játszott a Kína-Közép-Európa kereskedelmi együttműködésben, ráadásul Kína negyedik legnagyobb gazdasági teljesítménnyel rendelkező tartományának logisztikai központja, erős autóiparral.

Az új járat beindítása közelebb visz minket ahhoz, hogy visszaszerezzük a COVID előtti pozíciónkat, amikor is a közép-európai fővárosok közül Budapestre érkezett a legtöbb járat Kínából

– hangsúlyozta a miniszter a miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában