Ország-világ

2020.12.12. 11:41

Borzalmas tragédia történt reggel egy Kecskemét melletti házban 

Egy embert holtan találtak.

Forrás: Pixabay

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett szombat reggel egy tizenöt négyzetméteres, különálló, vályogfalazatú melléképület Nyárlőrinc külterületén, számolt be róla a Katasztrófavédelem alapján a Bors.

A kecskeméti hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók több oldalról oltották el a lángokat. Az épületben egy ember tartózkodott a tűz keletkezésének idején, az életét már nem lehetett megmenteni. Nem kizárt, hogy az épületben lévő szilárd tüzelésű kályha okozta a tragédiát, de a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják.

A szilárd és vegyes tüzelésű kályhák, kandallók, kazánok használatánál kiemelt figyelmet kell fordítani a bekészített tüzelőanyag és a tüzelőfűtő-berendezés közötti megfelelő távolságra, a berendezés előtt szikrafogó tálca alkalmazására, valamint a helyes üzemeltetésre, karbantartásra.

A nem megfelelő eszköz miatt jelentős anyagi kárral és esetenként súlyos sérülésekkel járó tűzesetek alakulhatnak ki, amelyek akár tragédiával is végződhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!