haon-sportoldal

2008.10.27. 19:09

Két nap – két fontos meccs

<p>Nyíradony – Noha izgalmas és küzdelmes mérkőzésen van túl a Tajtavill-Nyíradony együttese – szombaton a veretlen DVSC-Aquaticumot fogadták a lányok, s mindössze egy találattal maradtak alul – nem sok idő maradt pihenésre.</p>

Kedden ismét a bajnokság esélyesei közé tartozó csapat vár rájuk: a Győrrel játszanak, méghozzá hazai pályán, majd szerdán a Békéscsabával küzdenek meg – idegenben – a Magyar Kupában való továbbjutásért.
Vasárnap még pihenhettek a nyíradonyi lányok, hétfőn azonban már két edzéssel és videózással készültek a Győr elleni derbire.

Egymás után

– Nem örülök, hogy egyik napról a másikra kell játszani – kezdte a Naplónak adott nyilatkozatát Köstner Vilmos, a Tajtavill-Nyíradony vezetőedzője. Mint kifejtette, a Győr hét végi Bajnokok Ligája-kötelezettsége miatt került keddre a bajnoki találkozó, csakhogy aztán a szövetség október 29-ét jelölte ki a Magyar Kupa-mérkőzésre.

Mivel a kupaellenfél Békéscsabával nem sikerült más időpontot találniuk, a hajdú-bihari csapatnak két egymást követő napon kell lejátszania e két fontos meccset.

A sztárok sorát felvonultató Győr ellen feltehetően sok néző látogat majd el a Harangi Imre Rendezvénycsarnokba.
– Szeretnénk ugyanúgy megfelelni az elvárásoknak, ahogy eddig tettük – mondta Köstner Vilmos. – A Győr a bajnokság fő esélyese, de nincs legyőzhetetlen csapat, hiszen a DVSC-Aquaticum megverte a dunántúli gárdát. S mi pedig nüanszokkal, illetve a végén jobb koncentrációval akár felülkerekedhettünk volna a Lokin a szombati találkozón. Nehéz fogást találni a Győrön, jól összeszokott gárda, magas játékintelligenciával.

Kiszámíthatatlanok, tudnak játszani, váratlan megoldásokat alkalmazni. Újult erővel, új ambícióval szeretnénk pályára lépni a keddi meccsen, s nem akarunk a szombati mérkőzésre hivatkozni: egy jól edzett sportolónak ki kell pihennie ennyi idő egy mérkőzést. A védekezésben zárt és nyitott variációval is készültünk.

Dacból rácáfolni

Szerdán pedig a Békéscsaba ellen egyetlen összecsapáson dől el, ki jut a Magyar Kupa következő fordulójába.

– Egy hete játszottunk a Viharsarokban; nem volt olyan rég, hogy ne emlékezzünk a taktikai elemekre – jegyezte meg a szakember. – Külön készülés nélkül kell tehát megpróbálnunk kivívni a továbbjutást. Bár nem mi vagyunk a meccs esélyesei, jó lenne dacból rácáfolni erre. Az egy héttel ezelőtti vereség szíven ütött – tette hozzá, s utalt arra, hogy mentális-akarati tényezőkön múlt az akkori szereplés.

Azok, akik nem tudják a helyszínen végigszurkolni a kedden 18 órakor kezdődő, Győr elleni találkozót, a Hajdú Online-on (www.haon.hu) figyelemmel követhetik, a HAON ugyanis élőben közvetíti a mérkőzést.

  • Levegõhöz juthatnak a debreceni pólósok
  • Szerda 18 óra: Vác-DVSC-Aquaticum élõ
  • Forma–1: Hamilton vagy Massa?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!