haon-sportoldal

2008.10.05. 16:52

Jól megverték a REAC-ot

<p>Debrecen - Égi áldás fogadta a szurkolókat, amit gólesővel kompenzáltak a csapatok.</p>

A Soproni Liga 10. fordulójában az eddig várakozáson alul teljesítő REAC érkezett az utóbbi napokban botló, a kecskeméti bajnokin, illetve a diósgyőri Ligakupa-meccsen vereséget szenvedő DVSC otthonába. A Loki számára ezen az esős estén nem is lehetett más a cél, mint amit a csapatkapitány, Bernáth Csaba nyilatkozott korábban: „lehetőleg jó játékkal, jól megverni a REAC-ot”.

Az elején és a végén

A debreceni alakulat úgy kezdte a meccset, ahogy azt a szurkolók hazai környezetben elvárják: Kiss Zoltánék nekirontottak a rákospalotaiaknak, aminek a 7. percben meg is lett az eredménye, hiszen Dombi beadását követően Szakály élt a kínálkozó lehetőséggel és máris vezetett a Loki. A vezető gól túlzottan megnyugtatta a vendéglátókat, Aczél Zoltán tanítványai magukra találtak, s bő tíz percet követően az exdebreceni Jeremiás egalizálta a derbit. A felázott, mély talajú pálya igencsak feladta a leckét a csapatoknak, ugyanis a folytatásban nagyon sok hibával játszottak a felek. A debreceni hívek már kezdtek elégedetlenkedni, amikor a 37. percben Kiss Zoltán remek szóló végén centerezett, a középen egyedül hagyott Oláh pedig köszönte a gólpasszt.

A REAC nem úszta meg ennyivel, a szünet előtt kaptak még egyet, a Komlósiért befújt tizenegyest az ismét kezdőként pályára lépő Rudolf értékesítette, így 3–1-es hazai előnnyel vonultak pihenőre a felek.

Ismét 3–1

A második félidőre nem fogyott el a Lokomotív lendülete, sőt jobban játszottak Leandróék, mint az első játékrészben. A csereként pályára lépő Czvitkovics is új színt hozott a játékba, ami eredményességgel is párosult. Az 57. percben a szintén becserélt Pomper vált áldozattá, hiszen olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy saját kapujába hullott a játékszer. Nem sokat kellett várni az újabb találatra, ekkor a mezőny egyik legjobbja, Kiss Zoltán vállalta magára a góllövő szerepét, egy élményszámba menő találattal.

Nem sokat késett a REAC válasza, a debreceni pályát kiválóan ismerő Jeremiás lőtt ismét gólt egykori csapatának. Azért, hogy ne vendégtalálattal záruljon a góleső az Oláh Gábor utcában, arról Kerekes Zsombor gondoskodott, miután Oláh hozta remek helyzetbe csatártársát, s alakította ki a 6–2-es végeredményt.

Mesterszemmel

Herczeg András: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy azt hazai pályán kell, ám a gólunk után idegesen, kapkodóan játszottunk. A REAC egyenlítő gólját követően azonban magunkhoz tértünk, és jól használtuk ki a helyzeteinket.

Aczél Zoltán: – Nem így indult ez a találkozó, de már a 8. percben, a semmiből gólt kaptunk. Azután közel egy félóráig sikerült kulturáltan, jól játszanunk és egyenlítettünk is. Újabb buta hibák után a hazaiak tovább növelték előnyüket és eldőlt a mérkőzés. A következő két találkozó sorsdöntő lesz a számunkra.

A TÉNYEK

DVSC-TEVA–REAC 6–2 (3–1)
Debrecen, 2000 néző. Vezette: Takács.
DVSC-TEVA: Polekszics – Bernáth, Komlósi, Mészáros, Takács (Sándor 74.) – Dombi, Kiss, Leandro, Szakály (Czvitkovics, a szünetben) – Oláh, Rudolf (Kerekes 67.).
REAC: Esterházy – Kovács B., Cseri (Pomper, a szünetben), Kapcsos, Sallai – Kőhalmi, Erős, Lisztes (Balaskó 70.), Jeremiás – Nyerges, Torma (Dancs 59.).
Gólszerzők: Szakály (7.), Jeremiás (18.), Oláh (37.), Rudolf (11-esből 44.), Pomper (öngól 57.), Kiss (62.), Jeremiás (64.), Kerekes (92.).
Sárga lap: Takács (21.), Erős (29.), Cseri (44.), Komlósi (82.).

  • A meccs legfontosabb pillanatai
  • Bernáth: Nem vagyunk a Bayern
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!