haon-sportoldal

2007.12.29. 06:58

A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei XI. (november)

<p>Idézzük fel együtt 2007 novemberének sporteseményeit!</p>

Debreceni elismerések a MASz évfordulóján

November 4.

A Magyar Atlétikai Szövetség ez évben ünnepelte megalakulásának 110. évfordulóját. A Szövetség ebbôl az alkalomból tartotta ünnepségét, megemlékezését Budapesten, amelyen felelevenítették a 110 év legfôbb eseményeit, eredményeit, nehézségeit.

Az ünnepségen elismerték az elmúlt idôszak kiemelkedô eredményeit, munkáját. Posztumusz, Az év legjobb edzôje címet kapta a debreceni, nemrég fiatalon elhunyt kiváló ugróedzô, Vona Attila, aki olimpiai, világ- és Európa-bajnoki helyezetteket, résztvevôket nevelt, közte Kovács Juditot és Zsivoczky Attilát, de sorolhatnánk tovább magyar bajnok és csúcstartó ugróinak névsorát.

A kitüntetést leánya, Vona Orsolya vette át. Az ünnepség keretében tüntették ki a Magyar Atlétikáért bronz fokozatával Nyul Imrét, a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség fôtitkárát, aki az utóbbi évek nemzetközi és országos versenyeinek egyik fôszervezôje és lebonyolítója volt, köztük az elmúlt évi I. Utcai Futó Világbajnokság illetve az ez évi U23-as Európa-bajnokság versenyein.

Tíz perc futball kevés volt

November 6.

A DVSC-TEVA gólnélküli döntetlen játszott Székesfehérvárott, így lecsúszott a bajnoki tabella 3. helyére. A Soproni Liga 13. fordulójának zárómérkôzésén a DVSC-TEVA labdarúgócsapata Székesfehérvárott a Fehérvár FC otthonában lépett pályára, s csak 0–0-ás döntetlent ért el.

Ez mestermunka volt, fiúk!

November 10.

Esélyt sem adott ellenfelének a DKSE együttese, amely könnyedén, magabiztosan nyert. Az A csoport elsô és harmadik helyezettje csapott össze a Budapest Bank férfi kézilabda liga tizenegyedik fordulójában a Hódos Imre-sportcsarnokban.

Fontos mérkôzés volt ez a hazaiak szempontjából, hiszen az idei szezonban egyetlen vereségét éppen a PLER együttesétôl szenvedte el a DKSE. A hazai szurkolótábor tehát nagy érdeklôdéssel várta, hogy a fôvárosi kudarc után sikerül-e revánsot venni a debrecenieknek: nos, sikerült, a fiúk 32–24-re nyertek.

Nem fáztak meg a hidegben

November 12.

A montenegrói Podgoricán lépett pályára a DVSC-Aquaticum együttese a női kézilabda Kupagyôztesek Európa Kupájában, ahol a rivális a Petrol Bonus csapata volt.

A legjobb 16 közé kerülésért kiírt párviadal sorsa lényegében már az elsô, debreceni meccsen eldôlt, hiszen a Loki 32 gólos elônyt harcolt ki a visszavágóra. A lányok a visszavágón 30–-12-re győztek: a fölényes debreceni diadalból Kovács Adrienn 13 góllal vette ki a részét.

Kathi Béla világbajnok!

November 14.

Fantasztikus, sporttörténelmi sikert ért el Kathi Béla, a Hajdúböszörményi Torna Egylet versenyzôje. A hajdúsági sportoló az oroszoroszági Jekatyerinburgban megrendezett WABBA testépítô-világbajnokságon a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Power Bécó – ez a művészneve a kiváó bodybuildernek – Kiss Jenô után 11 évvel szerzett világbajnoki címet hazánknak, így Magyarország második testépítôje, aki világelsô lett.

Debrecennek nem adott esélyt a NOB

November 19.

Összesítésben a hetedik helyre rangsorolták a NOB döntéshozói Debrecen pályázatát a 2010-ben elsô alkalommal rendezendô Ifjúsági Olimpiával kapcsolatban, így a cívisváros nem került be a potenciális rendezôk ötfôs táborába.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékesei november 19-én, hétfôn 15 órakor hirdették ki az eredményt, miszerint a kilenc kandidáló város közül Moszkva, Szingapúr, Athén, Bangkok és Torino reménykedhet a továbbiakban abban, hogy megrendezheti 2010-ben az Ifjúsági Olimpiát.

Kiesett a DKSE

November 25.

Egy gólon múlott a továbbjutás a visszavágón a férfi kézilabda EHF-kupában: SZKIF Krasznodar (orosz)—DKSE-Airport Debrecen 35–28 (21–17). Továbbjutott: a Krasznodar 64–63-as összesítéssel.

Beránek döntött, és (le)lépett

November 26.

Az újpesti döntetlen után a cseh szakvezetô elköszönt a játékosoktól és bejelentette, nem hosszabbít szerzôdést. Biztossá vált, hogy januártól nem Miroslav Beránek irányítja majd a DVSC-TEVA szakmai munkáját, ugyanis a cseh szakvezetô az Újpest elleni meccs után megköszönte a játékosoknak az eddigi közös munkát, majd a nyilvánossággal is közölte, nem kívánja meghosszabbítani december végén lejáró kontraktusát.

A Herczeg visszatért

November 30.

Herczeg Andrással hároméves szerzôdést kötött a DVSC-TEVA klubvezetése. Nem is meglepetés, de nem is papírforma döntést hoztak a DVSC Futball Szervezô Zrt. igazgatótanácsának tagjai, hiszen Herczeg András személyében olyan szakember ülhet le a Loki kispadjára, akinek a neve ugyan felmerült esetleges befutóként az edzôjelöltek között, ám más trénerek érkezésének sokkal több sanszot adtak a drukkerek.

Kapcsolódó anyagok:

  • A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei X. (október)
  • A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei IX. (szeptember)
  • A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei VIII. (augusztus)
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!