haon-sportoldal

2007.10.30. 20:26

Szünet után „helyreállt a rend”

<p>Az első és a második félidő teljesen eltérő képet mutatott, de a debreceni fiúk összedték magukat a meccs végére.</p>

Nyíregyháza – A papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott a DKSE idegenben a férfi kézilabda NB I-ben. A nem is olyan rég még a nyírségi legénységet pallérozó Kovács Mihállyal sokan paroláztak, majd udvarias taps köszöntötte a bemutatásnál. Frey Tamás két góljával indított a DKSE, majd alig öt perc leforgása alatt két hétméterest is kihagyott a hajdúsági frontember.

A szívósan küzdő és olykor szellemes megoldásokat bemutató hazaiak az első félidő derekára eltűntették hátrányukat, sőt, a 21. minutumban a vezetést is átvették! Ekkor olyan történt, ami legfeljebb régi szép időkben: a támadó házigazdát tapssal biztatta a tűzbe jövő közönség. Oláh Barna keze rendre elsült – hatszor köszönt be a szünetig az egymást váltó debreceni kapusoknak, miközben a Rácz-társulat úgy játszott, mint talán még soha ebben az évadban!
A nyíregyházi csoda azonban csak a pihenőig tartott. A térfélcsere duplán fordulattal párosult: a villámléptű Noris háromszor nyargalt el egyedül – egyszer sem hibázva, a védekezésben bekeményítő látogató sorozatban alakította ki a tisztábbnál tisztább ziccereket, csakhamar eldöntve a mérkőzést. A tizenkét perces nyíregyházi gólcsendet alaposan kihasználta a Debrecen, amely a második félidőben bebizonyította, minden tekintetben izmosabb ellenfelénél.
közcím:

Mesterszemmel
Rácz Sándor: – Egy félidő és más semmi.
Kovács Mihály: – Átaludtuk az első félidőt, a másodikra védekezést váltottunk, ez meghozta az eredményt.

 

A tények
Nyíregyházi KSE DKSE-Airport Debrecen20–31 (13–12)
Bujtosi csarnok, 250 néző, v.: Hargitai, Markó.
NYKSE: Pulay – Rácz R. 5/4, Bancsók 1, Braun, Kovács L., Oláh B. 9/2, Szűcs B. 2. Csere: Gadnai (kapus), Pisák 1, Dancs 2, Bálványkövi, Varga Zs. Edző: Rácz Sándor.
DKSE: Pereverzia – Gúnya 8/2, Rédei 4, Roman, Frey 8/1, Kelecsevics 2, Ambrus 2. Csere: Djordjevics, Nahaj (kapusok), Habuczki, Juhász Z. 1, Noris 4, Tarnavölgyi 2, Hornyák. Edző: Kovács Mihály.
Kiállítások: 10, illetve 4 perc. Hétméteresek: 7/6, illetve 6/3.
Az eredmény alakulása, 3. perc: 0–2, 17.: 7–7, 24.: 12–10, 32.: 13–14, 43.: 15–20, 52.: 16–26.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!