HAON - PR cikk

2019.03.28. 13:09

Az újragondolt munkahelyek előnyei

<strong>Modern világunkban modern munkavállalók élnek, akiknek modern munkaadó dukál. a Millennial Mindset alapítója, Adam Henderson TED előadásában összegzi, hogy hol kell fejlődniük a tradicionális vállalatoknak, hogy a modern cégek mellett továbbra is vonzóak legyen a dolgozók szemében. A változtatásra szoruló területek a következők.</strong>

Modern világunkban modern munkavállalók élnek, akiknek modern munkaadó dukál. a Millennial Mindset alapítója, Adam Henderson TED előadásában összegzi, hogy hol kell fejlődniük a tradicionális vállalatoknak, hogy a modern cégek mellett továbbra is vonzóak legyen a dolgozók szemében. A változtatásra szoruló területek a következők.

Fejlesszük magunkat

Ma már alapvető elvárás a teljesítmény alapú bónusz és az éves értékelő, de ennek ellenére is az Y és Z generáció tagjai évi 3-szor mondanak fel. Azonban a munkavállalók személyes fejlődésének támogatása nem áll meg egy egyszeri  dicséretben. Ideális, ha a cég lehetővé teszi, biztatja a munkavállalót az önfejlesztésre. Ez lehet a szakterülettől független is, nem muszáj továbbképzésekben gondolkozni. Érdemes akár saját projektre biztatni másokat az önkiteljesedés elérése céljából.

A hierarchia és a ranglétra

A klasszikus hierarchia elve szerint, ha valamiben jók vagyunk, azon a területen előre tudunk lépni a ranglétrán. Azonban ahogy haladunk előre, érezzük, hogy nő a felelősség és gyorsul a tempó. Kisebb szervezetek esetében előnyösen és jól működik a kollaboráció. Karrier utat nem tudnak kínálni, az adott pozícióból kínálják a legtöbbet.  A soft skilleket és a csapatmunkát erősen fejlesztik. Ez a működési forma a modern munkahelyeknél is elterjedt.

Legyen tartalmas

Részben a fizetés miatt indulunk reggel a munkába, de emellett szeretnénk azt is, hogy az ott töltött időnknek legyen értelme és eredménye. Mindenkinek szüksége van egy célra, amiért dolgozik, ez az, ami átsegít a nehezebb időszakon. Ha van motiváció, az a munkavállaló is képes jól és hatékonyan dolgozni, akiről nem is gondoltuk volna.

Optimalizáljuk a kommunikációt

A rendszeres meetingelés és emailezés megszakítja a munka menetét. Ennek következtében túlórával kell pótolni azt az időt, ami munka helyett másra ment el. Ez nem hatékony működési forma. A meetingek nem elhanyagolhatóak, de átformálhatóak. Hatékonyabb az úgynevezett standup és walking meetingek tartása, melyek időtartamát előre megszabjuk.

Fő a rugalmasság

Lemaradhatnak azok a munkáltatók, akik nem adják meg a rugalmasságot a munkavállalóknak és nem fordulnak bizalommal feléjük. A rugalmasság gazdaságilag is jó hozzáállás, hiszen olyan munkavállalók is a képbe kerülhetnek, akiknek korábban nem volt rá lehetőségük. Végtelen variációk lehetnek a rugalmasságra, a legtipikusabb a gyerekes anyukák és a tartós beteget ápolók.

Tegyünk a társadalomért

Vannak olyan cégek, ahol a fő cél a profit és nem fektetnek időt és energiát a társadalmi felelősségvállalásba. A mai tudatos munkavállalók azonban fontosnak tartják, hogy a vállalatok tegyenek valami jót a közösség érdekében is. Az olyan munkahelyeken, ahol figyelmet fordítanak arra, hogy óvodákat fessenek ki, menhelyekre látogassanak el és még sok más önkéntes tevékenységbe bevonják a munkavállalót, úgy érzik a dolgozók, hogy büszkék lehetnek arra a cégre, ahol dolgoznak.

Modern munkáltatóvá vagy munkavállalóvá válnál? Keresd a Dreamjo.bs oldalt, profi partnerek mindkét oldalon.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!