Hajdúnánás hírei

2018.03.21. 13:00

A megfontoltság és az önmérséklet éve az idei

Hajdúnánás - 5 milliárd 660 millió forintos főösszeggel elfogadta Hajdúnánás 2018-as költségvetését a képviselő-testület.

Hajdúnánás - 5 milliárd 660 millió forintos főösszeggel elfogadta Hajdúnánás 2018-as költségvetését a képviselő-testület.

Szólláth Tibor polgármester a költségvetés kapcsán elmondta, hogy annak összetétele hasonló az előző évekéhez, jelentősen több viszont a pályázati forrás – konkrétan 2 milliárd forint –, ezek többsége ebben az esztendőben realizálódik. A polgármester a pályázatokkal összefüggésben felhívta a figyelmet arra, hogy a költségvetésben némi feszültség keletkezhet, ugyanis a megvalósuló fejlesztések tervei általában 2-3 évvel ezelőtt készültek, akkori árakkal tervezve, így a beruházások több helyen drágulhatnak.

Szólláth Tibor hangsúlyozta: az előttük álló időszakban a megfontoltság és az önmérséklet jegyében a költségtakarékos működésre kell beállnia a városnak. Várhatóan szükség lesz némi önerő bevonására a pályázatok megvalósítása érdekében, és bizonyos műszaki tartalmak tekintetében költséghatékonyabb megoldásokat kell majd választani.

Mint elhangzott, adók tekintetében nem változott semmi, ugyanazon adónemek vannak érvényben, mint 2017-ben. A közfoglalkoztatást érintően ebben az évben több mint 550 milliós keret­összeg áll rendelkezésre, a rendszerben foglalkoztatottak száma mintegy 500 fő.

- Harsányi Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!