Labdarúgás

2022.12.11. 12:00

Harry Kane csalódott a kiesés után

A Tottenham csatára rendkívül fontos helyzetben hibázott.

Forrás: AFP

Az angol csapatkapitány magabiztosnak érezte magát, de nem úgy valósította meg a második 11-est, ahogy szerette volna – írta az m4sport.hu. 

Az angol labdarúgó-válogatott kiesett a katari világbajnokságról, miután a negyeddöntőben 2-1-re kikapott a címvédő franciáktól. A franciák a győztes gólt a 78. percben szerezték, de az angolok hat perccel később egyenlíthettek volna, Harry Kane azonban magasan fölé lőtte csapata 11-esét. Az angol együttes csapatkapitánya a találkozó után elmondta, tisztában van vele, mostantól együtt kell élnie a tizenegyes kihagyásával, amely miatt csapata szombaton kiesett a vb-ről. 

“Nem vagyok olyan, aki túl sokat gondolkodik ilyen helyzetben, ugyanúgy készülök, akár egy, akár két büntetőt kapok egy meccsen. Magabiztosnak éreztem magam, de nem úgy valósítottam meg, ahogy szerettem volna. Természetesen ezzel együtt kell élnem, és vállalnom kell. De annyit tehetünk, hogy büszkék legyünk egymásra, tudjuk, hogy a csapat nagyon erőt képvisel a jövőre nézve” – mondta Kane a BBC-nek. 

Csapattársai és Gareth Southgate szövetségi kapitány természetesen védelmükbe vették őt, senki nem hibáztatja, valamennyien úgy fogalmaztak, miként a sikerekből, így a kiesésből is egyenlően osztoznak. A Tottenham támadóját valószínűleg az sem vigasztalja, első, sikeres tizenegyesével az 53. gólját szerezte az angol válogatottban, amivel beállította Wayne Rooney gólrekordját. Ha a másodikat is belőtte volna, mostanra egyedüli csúcstartó lehetne. 

Kane nem véletlenül mondta, hogy élete végéig kísérni fogja a kihagyott 11-es, hiszen valamennyi angol szurkoló emlékszik Chris Waddle és Stuart Pearce (1990-es vb-elődöntő) és a jelenlegi szövetségi kapitány, Southgate 1996-os Eb-elődöntőben kihagyott 11-esére. Ezek ugyan mind 11-es párbajban voltak, de mindmáig fájó emlékek az angol szurkolóknak, miként Kane elrontott kísérlete is az lesz, hiszen az előzőekhez hasonlóan vereséghez vezetett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!