bárki jelentkezhet

2021.06.10. 15:10

Több száz motoros vehet részt ingyenes vezetéstechnikai tréningen

Június 25-én motoros közlekedésbiztonsági napot rendez a Hungaroringen négyszáz motorosnak a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A résztvevők fejleszthetik képességeiket és éles helyzetekben szerezhetnek gyakorlatot szakértő instruktorok segítségével. A nap folyamán a Formula–1 pálya aszfaltcsíkjára is felhajthatnak motorkerékpárjaikkal a vendégek. A régóta motorozók és a kevesebb rutinnal rendelkezők jelentkezését is várja az Ügynökség. Az esemény fővédnöke Palkovics László, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

Négyszer egy-egy órás gyakorlati tréningen és kétszer egy órás elméleti előadáson vehet részt az első négyszáz regisztráló a hazai mobilitási piac meghatározó szereplője, a HUMDA Zrt. motoros közlekedésbiztonsági napján, a Hungaroringen. A gyakorlati helyszíneken instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják a regisztrálók.

Emellett a kanyarívekkel, kanyarkombinációkkal és a sűrű forgalomban történő előrehaladással is foglalkoznak majd a programban.

A gyakorlati feladatok során szerzett tapasztalatok mindegyike hasznosítható a hétköznapi közlekedésben.

Az egyik modul a pályamotorozás, amelyen a Hungaroringen csoportosan, maximum 80 kilométer/órás sebességgel mehetnek a résztvevők a versenypályán.

Az elméleti előadásokon a közúti elsősegélynyújtásáról, az ittas vezetés hatásairól és a motorkerékpáros balesetek tapasztalatairól is szó esik. A kevesebb rutinnal rendelkezőknek is sikerélményt nyújthat a június 25-i, reggeltől késő délutánig tartó motoros közlekedésbiztonsági nap.

Ahhoz, hogy kevesebb baleset történjen a közutakon több odafigyelésre és kooperációra van szükség.

A rendezvényen való részvétel feltétele a megfelelő nyilatkozatok kitöltése és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális védekezési előírások betartása.

– A kormány kiemelt célja a közlekedés biztonságosabbá tétele, melynek fontos eleme a motoros balesetek számának csökkentése is. Ennek érdekében márciustól megújultak a képzési és vizsgakövetelmények. Az évente levizsgázó 15-20 ezer motoros naprakész, a gyakorlatban jól hasznosítható tudásra tehet így szert.

A motoros közlekedésbiztonsági napon a balesetek jelentős részét okozó, összetettebb manővereket élesben is gyakorolhatják a résztvevők

– emelte ki Palkovics László kormánybiztos, innovációs és technológiai miniszter, az esemény fővédnöke.

– A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság színvonalának növelése. A HUMDA tavaszi „Maradj ember a volán mögött is!” című kampánya arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen egyszerűen tehetnénk a balesetmentes közlekedésért. A motoros közlekedésben is empátiára és együttműködésre van szükség, de a magabiztos tudás és a motorkerékpár alapos ismerete is elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki biztonságban hazaérjen a nap végén. A motoros közlekedésbiztonsági nap azt a célt szolgálja, hogy a résztvevők zárt pályán tudjanak gyakorolni. Az itt megszerezett tudás életeket is menthet – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az eseményre ITT lehet jelentkezni június 11-től.

HUMDA Zrt.

A szektor szereplőit összefogva és velük szoros együttműködésben részt vesz a hazai autó- és motorsportszakma koordinálásában. Az ügynökség emellett közreműködik a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztésében. A hazai mérnökképzés, illetve a környezetkímélőbb technológiák népszerűsítése mellett gazdaságfejlesztési és sportdiplomáciai feladatokat is ellát a HUMDA Zrt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által alapított, a tárca 100%-os tulajdonában lévő társaság újragondolja és megerősíti Magyarország szerepét az átalakuló mobilitás korszakában.

Borítókép: Illusztrációfotó

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!