Egyperces

2007.12.14. 14:12

Kedvenceink téli üzemmódban

<p>A házikutya ősének tekintett farkas számára próbatétel és egyben jelentős szelekciós tényező volt a téli időjárás.</p>

Az ember legjobb barátjának a civilizáció részben könnyítést jelent a fagyos napokon, részben pedig a természetes körülmények között nem létezett veszélyeket.

Hízásra hajlamos, főként idősebb kutyáknál az ősz vége és a tél eleje fokozott zsírfelhalmozással járhat.

Egy kevés súlyfelesleg természetes, a bundának megnövesztett téli szőrzettel együtt a hidegebb napokra való felkészülés következménye. A szigetelés növesztése és a tartalékképzés idején ügyeljünk kedvencünk sportos kondíciójának megtartására, a kellő mennyiségű séta és szaladgálás biztosítására.

Kedvezőtlen kombináció, ha a hideg miatt több kalóriát fogyasztó eb kevesebb testmozgáshoz is jut, mivel a gazdinak alig van kedve a kellemetlen időben kimozdulni a fűtött lakásból.

Divatos kutyaruhák garmadájából lehet válogatni a szaküzletekben, az egyszerűbb lélekmelegítőtől kezdve a kezeslábasig, a színek és minták végtelen kavargásában.

A házilag készített ruhadarabok is kitűnően beválhatnak, ezek készítésekor ügyeljünk a természetes anyagok használatára.

További részletek a Tappancsvilág weboldalán olvashatók...

  • Hamisítvány a „kihalt“ tigris fényképe?
  • Knut
  • Állati jó dolgok
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!