Debrecen hírei

2018.07.09. 16:10

Nem látogatható a Munkácsy Terem

Debrecen – A tetőfelújítás után megcsodálható lesz a Trilógia a Déri Múzeumban.

Debrecen – A tetőfelújítás után megcsodálható lesz a Trilógia a Déri Múzeumban.

A Déri Múzeum felújítása miatt napjainkban nem látogatható az intézményben a Krisztus-trilógiát bemutató helyiség.

A Napló ennek okát is tudakoló kérdésére Dallos-Nagy Krisztina sajtóreferens arról tájékoztatott, hogy több ütemben zajlik a múzeum teljes tetőszerkezetének régóta esedékes felújítása. Erre és a Munkácsy Terem ideiglenes lezárására már hetekkel ezelőtt is igyekeztek minden lehetséges fórumon felhívni a látogatók figyelmét.

Mint megtudtuk, a korszerűsítés első ütemében a Munkácsy Terem fölötti üvegtető újraszigetelése történik – valamivel több mint 20 millió forint értékben. Az eddigi beázások nem veszélyeztették a Munkácsy-festményeket, s a renoválás azért szükséges, hogy ez így is maradjon. A tetőszerkezeten kezdődtek meg a munkálatok: az üvegtető újraszigetelése történik – valamivel több mint 20 millió forint értékben.

Kérdésünkre, hogy megilleti-e most belépőjegyár-kedvezmény az intézmény vendégeit, a sajtóreferens ezt válaszolta: külön kedvezményt oly módon kapnak, hogy belépőjükkel a felújítás idején megtekinthetik az aarhusi Moesgaard Múzeummal közösen rendezett,  „A Vikingek előtt…” Harci áldozat a mocsárból című különleges, interaktív kiállítást is.

Érdeklődésünkre Dallos-Nagy Krisztina kitért arra is, hogy a munkálatok – eredetileg július 15-re tervezett – befejezését több tényező, így az időjárás is nagyban befolyásolja. A jelenlegi információk szerint tovább tart majd a felújítás, s emiatt valószínűleg a hónap végén tudja ismét megnyitni a múzeum a termet. Arra a kérdésünkre, hogy a munka befejeztével a Krisztus-trilógia mindhárom képe látható lesz-e, ezt a választ kaptuk: „Igen, tudomásunk szerint a tetőfelújítás után látható lesz a Trilógia.”

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!