Sziréna

2024.05.17. 14:59

Hatalmas összeggel károsítottak meg egy debreceni férfit, miután a bizalmába férkőztek

A hajdúhadházi elkövető hazakísérte debreceni otthonába a jóhiszemű, idős, mozgássérült férfit.

Haon.hu

A rendőrök elfogták azt a hajdúhadházi lakost, aki fedősztorival jutott be egy debreceni lakásba, majd több százezer forintot vitt el – közölte a police.hu. Ahogy az olvasható, az adatok szerint a 35 éves gyanúsított az utcán szólított le egy mozgássérült férfit, és megegyezett vele, hogy segít kitakarítani a lakását.

Fosztogatás áldozatává vált a mozgássérült debreceni férfi
Fosztogatás áldozatává vált a mozgássérült debreceni férfi
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A csaló előadása meggyőzőnek bizonyult, és egészen a társasház kapujáig értek, míg jóhiszemű áldozatával megbeszélték a részleteket. A 64 éves férfi ekkor elköszönt, beírta a kapukódot, majd bement az épületbe. 

A hajdúhadházi férfi azonban megjegyezte a számsort, várt egy kicsit, majd utánament. A csaló besurrant a lakásba, és kihasználva a sértett állapotát, az egyik szobából 600 000 forintot lopott el.

A nyomozók részletes adatgyűjtést végeztek, és pár nap múlva azonosították az elkövetőt, akit május 15-én fogtak el. Kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett, a rendőrök őrizetbe vették, kifosztás miatt kell felelnie.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában