Zene

2019.01.23. 17:01

A húrok közé csap a Privát Affér

Debrecen - A rendezvényen csendesebb hangvételű dalokkal lépnek színpadra.

Debrecen - A rendezvényen csendesebb hangvételű dalokkal lépnek színpadra.

A magyar kultúra napja alkalmából „Csapjunk a húrok közé” címmel ad koncertet csütörtökön délután két órától a Privát Affér zenekar a Homokkerti Közösségi Házban. A fellépésre saját szerzeményeikkel készülnek, azonban biztosan lesz egy-két olyan dal, melyeket mostanában nem játszottak.

A debreceni formáció hivatalosan három éve működik, 2016 februárjában jelent meg az első daluk videóklippel együtt, illetve azóta koncerteznek rendszeresen. Mint azt a banda énekese, Farkas Zsombor alapítótagként elmondta, az együttes gimis zenekarként indult, osztálytársával először csak saját maguk szórakoztatására, később iskolai rendezvényeken zenéltek. Időközben kicserélődtek körülötte a tagok, de a kezdetekhez hasonlóan most is öt fővel működik a zenekar.

A lelke van benne

Az alternatív rockot és pop-rockot játszó zenekar az elmúlt egy évben új hangzással kezdett el kísérletezni. – Régebben inkább gitáralapú volt a zene, és kevesebb szerepet kapott benne a billentyű, viszont az első EP-nk megjelenése óta az újabb daloknál szintetizátorokkal, különlegesebb gitársoundokkal próbálunk egy kicsit többet belecsempészni a modern hangzásvilágból. Ugyanakkor az alapkoncepció, a dalok hangulata marad Privát Affér-os – fogalmazott az énekes.

A szöveget alapvetően Zsombor írja, épp ezért úgy véli, a dalokban megjelenik a lelkének és énjének egy része, ugyanakkor hangsúlyozza a hangszerelés és ötletelés mindig csapatmunka. A frontember kérdésünkre válaszolva elmondta, a banda tagjainak különbözik a zenei ízlése, van, aki inkább metálos, más popos vagy épp a rockzenét kedveli.

Akik hatnak rá

– Jómagam a hozzánk hasonló zenei világú zenekarokat, előadókat szeretem. A mostani együttesek közül rám leginkább a OneRepublic, a Coldplay, illetve az Imagine Dragons hat, a régebbi zenekarok közül pedig többek között a U2, az Aerosmith, a Bon Jovi és a Queen.

- Pálfi-Tóth Zoé -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!