közel, mégis távol

2020.06.13. 21:15

Ezúttal sem jött össze a győzelem

Fordulatos mérkőzésen nagyott küzdött a Loki, de ezúttal is csak döntetlenre futotta hazai pályán.

Fotó: Kovács Péter

Fotó: Kovács Péter

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a tizenegyedik, kieső helyen álló Debreceni VSC a negyedik Puskás Akadémia csapatát fogadta szombat este. A cívisvárosi gárda összeállításán néhány helyen változtatott Kondás Elemér vezetőedző. Pávkovics Bence helyére bekerült a védelem közepére az utóbbi időben mellőzött Szatmári Csaba, illetve középső középpályásként lépett pályára Kusnyír Erik, aki az elmúlt két meccsen csereként állt be. A kapuban is történt változás, ezúttal Kosicky védett.

Korai vezetés

Az első néhány perc aránylag eseménytelenül telt, de az ötödik minutumban Ferenczi szélről belőtt passza Bódihoz került, ő tökéletes ütemben indította Adenijit, aki ellőtte a kimozduló Tóth mellett a labdát, megszerezte a vezetést a Loki. A következő percekben a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani, az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott. A tizenötödik percben Tőzsér rossz átadásából adódott lehetőség a Puskás előtt, de lövés kicsivel célt tévesztett. A játékrész első felében mind a két együttes egy-egy komoly ziccert tudott kialakítani, de a csak hazaiak tudták kihasználni azt. A találkozókon már megszokott ivószünet alkalmával fújhattak egy rövidet a futballisták.

Újabb egyéni hiba

A huszonkilencedik percben megint Ferenczi szélről beadott labdája okozott zavart a vendégeknél, Tőzsér lőtt az akció végén, de Iványi játékvezető pont zavarta a hajdúságiak csapatkapitányát. Nem sokkal később Jurij Habovda követett el sárga lapot erő szabálytalanságot. A harmincharmadik percben a vendégek vezettek támadást a jobb oldalukon, a beívelést követően Habovda szabadított fel rosszul, a lehulló labdát Knezevic lőtte kapásból Kosicky kapujába. Egyenlített a felcsúti csapat. Megélénkültek az események, Tőzsér beadását követően Bódi lőtt, de csak az oldalhálót találta el. A félidő vége felé többször eljutott az ellenfél kapujáig a Debrecen, de nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a piros-fehérek. Szünetre döntetlen állásnál vonultak le a csapatok.

Gyors gólváltás

A félidőben nem cserélt egyik vezetőedző sem. Az újrakezdést követően alig két perccel egy távoli lövést eresztett el Bódi, a vendégek kapusa, Tóth bravúrral hárított. Nem sokkal később Varga gyönyörű kiugratásából került helyzetbe Adeniji, de nem tudott rendesen kapura fordulni, a kipattanót Habovda lőtte kapura, de a rövid oldalon álló Puskás-védő szögletre mentett. Az ötvenhetedik percben Kinyik lerántotta ellenfelét a debreceni tizenhatos előterében, amiért sárga lapos figyelmeztetést kapott, a szabadrúgást Van Nieff jól tekerte el a sorfal fölött, Kosicky pedig már nem tudott védeni, így fordított a Puskás Akadémia. A hatvankettedik percben Kundrák és Garba érkezett a pályára Habovda és Tőzsér helyett. A cserék után Ferenczi ívelt be középre és Adeniji fejelt közelről a kapuba, egyenlített a Loki. A játékrész felénél döntetlen állásnál frissítették fel magukat a játékosok.

Nem sikerült a győzelem

A hetvennyolcadik percben szabadrúgáshoz jutott a Puskás, de a beívelés nem volt veszélyes, elszállt a kapu előtt. Nem sokkal később Barna Szabolcs érkezett Ferenczi helyére, és Szécsi váltotta Vargát. A mérkőzés ezen szakászában nem tudtak helyzetet kialakítani a csapatok. Az utolsó tíz percet igyekezett megnyomni a Loki, többet birtokolták a labdát a hazaiak, több szögletet is kiharcoltak. Ki kell emelni, hogy a szurkolók végig fantasztikusan buzdították a piros-fehér gárdát. A nyolcvanötödik perc elején Kundrák indításából indult meg Garba, de a kapusba lőtte a labdát. A nyolcvannyolcadik percben a vendégeknél a korábbi debreceni játékos, Sós Bence lépett pályára Gyurcsó helyett, a hazaiaknál Milunovic váltotta a két gólos Adenijit. A négy perc hosszabbításban hiába próbálkozott a hazai együttes, nem sikerült megszerezni a győzelmet érő gólt, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

Bakos Attila

DVSC-Puskás Akadémia 2-2 (1-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion 2850 néző. Vezette: Iványi (Garai, Bornemissza)

DVSC: Kosicki – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Habovda, Tőzsér, Kusnyir, Bódi – Varga, Adeniji. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Puskás Akadémia: Tóth – Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Deutsch – Knezevic, Van Nieff, Urblik – Gyurcsó, Vanecek, Slagveer. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Csere: Tőzsér h. Kundrák és Habovda h. Garba a 62.p., Ferenczi h. Barna és Varga K. h. Szécsi a 79.p., illetve Slagveer h. Tamás a 67.p., Tamás h. Nagy Zs. a 78.p., Gyurcsó h. Soós a 88.p.,

Gólszerző: Adeniji a 6. és a 63. p., illetve Knezevics a 33.p.,Van Nieff az 57.p.,

Sárga lap: Habovda (összefejelésért) a 31.p., Garba (lerántásért) a 68.p., Szatmári (buktatásért) a 90.p., illetve Van Nieff a 65.p.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: A csapat küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, helyenként jól is játszottak, voltak szép akcióink. Csapatként jól működött a társaság. Sajnos megkaptuk a második gólt, de gyorsan tudtunk egyenlíteni. Sajnálom, hogy a találkozó végén a támadásokból nem tudtunk tudtunk gólt szerezni.

Hornyák Zsolt: Köszönöm a csapatomnak a játékot. Csalódott vagyok, mert hamar gólt kaptunk. Tudtuk, hogy a Debrecen az első húsz percben nagyon aktív lesz, megleptek bennünket. A hátrányból visszahoztuk a mérkőzést, 2-1-nél éreztük, hogy nyerhető a meccs. Győzelemért jöttünk, elveszítettünk két pontot. A nézők szempontjából nagyon jó mérkőzés volt, mind a két csapat hajtott a 94. perc végéig. Részemről csalódás, mert nyernünk kellett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában