Helyi közélet

2008.10.05. 15:43

Sikert arattak a mikepércsi mesemondó gyerekek

<p>Mikepércs - A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ csatlakozva a Magyar Olvasástársaság felhívásához megyei mesemondó versenyt rendezett a Népmese Napja tiszteletére a megye településein élő általános iskolások részére.</p>

„Mátyás öröksége” címmel október 4-én délelőtt. A versenyt 2 kategóriában rendezték meg. A 6-10 éves kategóriát Kiss Ramón Dániel a mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola 3. osztályos tanulója nyerte A három pösze c. magyar népmesével, míg a 11-14 éves kategóriában Szálkai Csaba 5. a osztályos tanuló A tök és a csikó c. mesével II. helyezést ért el. Kiss Ramón a győztesnek járó jutalmon kívül egy évig a vándorserleget is osztályában helyezheti el.

Tavaly a 6-10 éves kategóriában Szálkai Csaba nyert és övé volt a vándorserleg, tehát a mikepércsi gyerekek megismételték a tavalyi győzelmet. Ha harmadszor is nyernek, akkor a vándorserleg végleg Mikepércsen maradhat.

Gratulálunk az ügyes mesemondó gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak Gulyás Erzsébetnek és Veszelovszkiné Albert Erzsébetnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában