Magyarország

2008.05.17. 18:15

Hibázott a motorcsónak vezetője, aki eltűnt a Balatonban

<p>Elmulasztotta testére rögzíteni az úgynevezett "bukóslusszt" az a férfi, aki Zánka közelében kiesett motorcsónakjából és eltűnt a Balatonban szombaton.</p>

A szerkezet egy zsinór, amit a vezetőnek a csuklójához, vagy a lábához kell rögzíteni, és ami vízbe esés esetén automatikusan leállítja a motort. A keszthelyi férfi azonban csuklója helyett a motorcsónak indítókulcsát kapcsolta a zsinórra.

A férfi éppen egy balatonlellei vitorlásverseny bójáit helyezte ki, amikor egyelőre ismeretlen okból, a vízbe esett. Mivel egyedül volt a hajóban a motorcsónak ezt követően irányíthatatlanul haladt körbe-körbe.

Tar Mihály, a Vízi mentők Szakszolgálatának szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a hajó gázkarja elgörbült, a kormány pedig teljesen kitekeredett, ami arra utal, hogy a férfi az esést megelőző pillanatokban mindenben megpróbált megkapaszkodni. A vízi mentők jelenleg egy speciális, halradarhoz hasonló eszközzel, valamint egy búvárral keresik az eltűnt férfit.

Szemtanúk látták azt is, hogy a motorcsónak orra többször is meredeken felemelkedett még akkor, amikor kifutott a balatonlellei kikötőből. Ez arra utal, hogy a férfinek nem volt gyakorlata az ilyen típusú hajó vezetésében, valószínűleg túl nagy gázt adott, ez is lehet a baleset oka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!