Vívó-vb – Mind a négy magyar férfi párbajtőröző főtáblás

Budapest/Moszkva, 2015. július 14., kedd (MTI) – A kiemelt Boczkó Gáborhoz a selejtezőben érintett mindhárom magyar férfi párbajtőröző csatlakozott a 64-es főtáblán a moszkvai vívó-világbajnokság keddi versenynapján.

A kvalifikáció során Imre Géza 5 győzelmet aratott és egyszer veszített, míg Rédli András 4/1, Somfai Péter pedig 4/2-es mérleggel zárt. Ez azt jelentette, hogy Imrének egy, míg honfitársainak további két asszót kellett vívniuk a 64 közé kerüléshez a 199 fős mamutmezőnyben.

Imrének az argentin Jose Felix Dominguez nem is okozott problémát: a 40 éves a vívó vb honlapja szerint 15-7-es sikerrel biztosította helyét a szerdai folytatásban. A tavalyi egyéni Európa-bajnok Rédli szintén magabiztosan jutott tovább, miután előbb az örmény Aramajisz Gabojant 15-8-ra, majd az argentin Jesus Lugones Ruggerit 15-11-re verte. Somfai első meccse szintén sima volt a brazil Guilherme Melaragno ellen (15-9), aztán viszont nagyon megszenvedett a svéd Robin Kaséval, akit 15-14-re győzött le.

A főtábla első körében Boczkó Gábor a venezuelai Francesco Limardo, Imre a svájci Peter Borsky, Somfai az olasz Paolo Pizzo, míg Rédli a szingapúri Samson Li ellen lép majd pástra.

– MTI –