Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.07. 16:22

Tornádó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

<p>Nyírbátor - Március 5-én hosszú távú együttműködésben született megállapodás Nyírbátorban, amely március 20-án lép érvénybe.A bűnös úton szerzett jövedelmek feltárása és elvonása kap még nagyobb hangsúlyt.</p>

A Vám- és Pénzügyőrség, a Rendőrség és további társ együttműködő szervek vezetői dr. Mózs Elek pü. vezérőrnagy a VPOP parancsnok-helyettese, dr. Kökényesi Antal r. vezérőrnagy az ORFK bűnügyi Igazgatója, és Szepesi István r. dandártábornok jelenlétében együttműködési megállapodást írtak alá Nyírbátorban– olvasható a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Rendőr Főkapitányság és a Vám-és Pénzügyőrség Észak – Alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának közös közleményében, melyről dr. Bordásné dr. Jánvári Regina pü. hadnagy sajtóreferens tájékoztatta lapunkat:

Erősödik a felderítés

A „Forgószél” elnevezésű nyomozócsoport, amely eddig igen eredményesen

működött a különféle jogsértések felderítésében mostantól, az együttműködési

megállapodás megszületésével tovább erősödök és „Tornádó” nevű

csoport, különítményként dolgozik tovább.

Az együttműködő szerveknél bekövetkező szervezeti változások, a bűnüldözési tevékenység lehetőségeinek szélesedése, továbbá a korábbi közös munka kedvező tapasztalatai alapján a magas szintű szakmai fórumon meghozott döntés a közrendvédelmi és a bűnügyi feladatok még hatékonyabb összehangolását és várhatóan a jogsértő cselekmények további visszaszorítását tűzték ki célul.

Az együttműködés révén közös járőrszolgálatok, akciók szervezésére és a bűnügyi információk közös feldolgozásra vonnak össze jelentős erőket, mindezek mellett a szervezett bűnözés felszámolása és a bűnös úton szerzett jövedelmek feltárása és elvonása kap még nagyobb hangsúlyt.

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!