Vívó Eb – Negyedik a női párbajtőrcsapat

Akt.:
Budapest/Torun – A negyedik helyen végzett a magyar női párbajtőrcsapat a lengyelországi vívó Európa-bajnokságon, Torunban.

A Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Kun Anna összeállítású együttes fölényes győzelemmel kezdett a németek ellen, majd a negyeddöntőben, már sokkal szorosabb mérkőzésen egyetlen tussal verte az oroszokat. Az első három asszó után még az ellenfél vezetett, onnantól viszont már a magyaroknál volt az előny.

Az elődöntőben sokáig egyik csapat sem tudott ellépni, a kilencedik párharcra azonban az észtek kerültek kedvezőbb helyzetbe azzal, hogy 28-25-re vezettek. Szász megpróbált felzárkózni Irina Embrichhel szemben, de nem volt könnyű dolga, és nem is sikerült neki a fordítás a tapasztalt és türelmes ellenféllel szemben.

A bronzéremért a románokkal kellett vívni. A taktikai csatát hozó mérkőzésen kevés találat esett az első nyolc párban, Szász és Simona Gherman 16-15-ös román vezetésnél kezdte meg a kilencedik asszót. Bő egy perc “tapogatózás” után a román vívó adott két találatot, innentől kezdve pedig Szász “futott az eredmény után”. Próbált támadni, de Gherman rendre pontosabb volt, így fokozatosan nőtt a különbség.

A magyar csapat ezzel negyedikként fejezte be szereplését a 15 válogatottat felvonultató mezőnyben.

Női párbajtőrben nem lesz magyar csapat az olimpián, egyéniben pedig Szász Emese léphet majd pástra Rióban.

Eredmények (az Eb honlapjáról):

női párbajtőr csapatverseny:

a 16 között:
Magyarország-Németország 45-25

negyeddöntő:
Románia-Lengyelország 45-26
Franciaország-Ukrajna 36-30
Észország-Olaszország 45-30
Magyarország-Oroszország 27-26

elődöntő:
Franciaország-Románia 41-36
Észtország-Magyarország 39-30

a 3. helyért:
Románia-Magyarország 27-19

döntő:
Észtország-Franciaország 33-28

A végeredmény: 1. Észtország, 2. Franciaország, 3. Románia, 4. Magyarország (Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Kun Anna)

– MTI –