Hajdú-Bihar

2018.02.13. 19:09

Nyáron több munkáskéz van szemétszedésre

Hajdú-Bihar - A főutak melletti pihenőhelyeken időnként sok hulladék gyűlik össze.

Hajdú-Bihar - A főutak melletti pihenőhelyeken időnként sok hulladék gyűlik össze.

Leginkább Debrecenben és vonzáskörzetében vannak olyan útszakaszok, jellemzően a kertségek és a város közötti területen, amelyek tisztántartásába a folyamatos hulladékgyűjtés is kevésnek bizonyul, ott annyi hulladékot rak le a lakosság. Azokon a főutakon és pihenőhelyeken (például a 47-es főút, 42-es főút), ahol nagy a nemzetközi tranzitforgalom, a hulladékgyűjtést heti rendszerességgel végzi a Magyar Közút Zrt., amely évente 30-40 millió forintot fordít hulladékgyűjtésre Hajdú-Bihar megyében – válaszolta társaság kommunikációs osztálya a Napló kérdésére.

Közfoglalkoztatottak is

Tény: tél végén és tavasz elején a legszemetesebbek a közutak melletti területek, mi több, vannak olyan parkolók, ahol akár több kukányi hulladékot is össze lehetne gyűjteni.

Fotó: Kovács Péter

A közlekedési társaság válaszából az is kiderül, hogy az év hideg időszakában a munkaerő-kapacitásukat elsősorban a téli üzemeltetés köti le, de az időjárás függvényében természetesen végzik a hulladékok gyűjtését is. Erre a nyári időszakban nagyobb létszámú közfoglalkoztatotti állomány is rendelkezésükre áll.

Mérnökségi dolgozók és a közfoglalkoztatottak tavasztól őszig folyamatosan szedik a hulladékokat. Ebbe a Föld napján és az azt követő egy héten keresztül bevonják a lakosságot is egy országos hulladékgyűjtési akció keretében.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!