Új Főnix Terv

2019.08.09. 17:44

Zajmentes sportpálya épült az Arany János téren

A Zöld város program libakerti beruházásaihoz 239 millió forint uniós támogatást nyert az önkormányzat.

Fotó: Kiss Annamarie

Megújult a sportpálya az Arany János téren, illetve új játszótér épült a Füredi út – Dózsa György utca közötti tömbbelsőben – jelentette be péntek délutáni sajtótájékoztatóján Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője, majd emlékeztetett, 7 évbe került, hogy elbontsák azt a romos épületet, melynek helyén ma az évről évre expandált Arany János tér található.

Az Új Főnix Terv Zöld város programjában befejezéshez közeledik a Libakert zöldterületeinek korszerűsítése. Megújulnak a sétányok, új játszóterek épülnek, a meglévőket felújítják és új környezetben várják a sportolni vágyókat az Arany János téren is. – Az élethosszig tartó gondoskodás végig kísérte a programot, hiszen a 3-6-10 éveseknek közlekedési pályával körbezárt, sok mászókával ellátott új játszóteret alakítottunk ki, a már sportoló fiataloknak egy modern sportpályával és kültéri kondiparkkal kedveskedünk, az időseknek pedig parkokat, sétányokat és új padokat létesítettünk – fűzte hozzá a képviselő.

Zajmentes játék

A libakerti fejlesztések egyik várható legnépszerűbb eleme lesz az Arany János téri sportpálya, amely 540 négyzetméteren új gumiszőnyeget kapott, melyen így akár sérült fiatalok is bátran játszhatnak. – A sport nem egy zajmentes tevékenység. Gondolván a lakosokra éppen ezért zajmentes hálóval és hang csillapított kerítéssel zártuk körbe a pályát, ezzel minimalizálható a lárma – fogalmazott Papp Csaba.

PÁTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában