Magyarország

2008.04.03. 10:57

Kóka: Kockázatos a kisebbségi kormányzás

<p>Kóka János nem számít előrehozott választásokra, ugyanakkor igen kockázatosnak tartja a kisebbségi kormányzást. Utóbbit többek között azért is, mert szerinte Gyurcsány Ferenc mozgástere a kialakult helyzetben a nullára szűkül.</p>

A szabad demokraták elnöke csütörtökön a Nap-kelte műsorában nyilatkozva biztosra vette, hogy pártja küldöttgyűlésén a koalícióból való kilépés mellett szavaznak majd az egybegyűltek.

Kóka János leszögezte, hogy az SZDSZ részéről nem volt előzetes forgatókönyv a koalíció felbontására, ahogyan azt többen is feltételezik. Újra hangsúlyozta, hogy a szakítás azért történt, mert Gyurcsány Ferenc kormányfő szombati beszédében egyértelművé tette: kihátrál a reformok mögül. Ez egyébként a szabad demokrata pártelnök szerint sokat árt az országnak. Kóka az SZDSZ utóbbi tíz évének legnagyobb és legnehezebb döntésének nevezte a koalícióból való kilépést.

Kérdésre válaszolva a politikus hangsúlyozta: semmiféle együttműködésre nem lát lehetőséget a későbbiekben sem az Orbán Viktor vezette Fidesszel. Kóka egyébként az SZDSZ-t a jövőben konstruktív ellenzékként határozta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!