Ügyeleti hírek

2019.06.29. 10:26

Vízóraaknába zuhant egy birka, hatalmas faágak hasadtak le

Pénteken az előző napi viharkárokat számolták fel a megye tűzoltói.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

A legtöbb riasztás Létavértesről és Újlétáról érkezett, de beavatkoztak az egységek többek között Püspökladányban, Hajdúböszörményben, Biharkeresztesen és Debrecen több utcájában. A hatalmas fák lehasadt ágai miatt a láncfűrészek mellett a gépezetes tolólétrára is szükség volt.

Villanyoszlopot döntött egy mezőgazdasági vontató Nádudvaron, a Fő úton. A pózna összetört két személygépkocsit. Az esethez a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták és áramtalanították a járműveket, az oszlopot pedig lehúzták az útról. A mentőszolgálat a helyszínről egy embert kórházba szállított.

Péntek délután vízóraaknába esett egy birka Egyeken, a Fő utcában. Az állat beszorult, ezért az egyeki önkormányzati tűzoltók siettek a segítségére. Az egység egy dugólétrán át mentőkötéllel hozta fel a birkát, amely nem sérült meg.

Nyíradony-Aradványpusztán egy autó villanyoszlopnak ütközött és felborult. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járművet átvizsgálták, majd áramtalanították. A mentőszolgálat öt embert kórházba szállított. A villanyoszlop leszakadt vezetékét az áramszolgáltató eltávolította.

Szénabála égett teljes terjedelmében Pocsajon, a Nagy utcában péntek késő délután. A tüzet egy vízsugárral a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el – jelentette a Haonnak Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 4 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 19 személyt állítottak elő, köztük 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában