Sport

2018.04.24. 12:35

BL: korábbi társuktól retteghetnek a rómaiak

Liverpool - Immár ellenfélként lép pályára a bombaformában lévő Szalah az olaszok ellen.

Liverpool - Immár ellenfélként lép pályára a bombaformában lévő Szalah az olaszok ellen.

Az AS Roma együttesét fogadja a Liverpool kedden 20.45-től (élő M4 Sport) a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az összecsapást a német Felix Brych vezeti majd.

A negyeddöntőben a Pool a Manchester City csapatát ejtette ki 5–1-es összesítéssel. A Roma 4–1-re alulmaradt Barcelonában, ám a visszavágón 3–0-ra győzni tudott, így meglepetésre De Rossiék örülhettek.

Mohamed Szalah, a Liverpool egyiptomi támadója érzelemdús római visszatérésre készül, a 25 éves csatár a nyáron épp a Romától érkezett a Liverpoolhoz.

[poll id="1662"]

„Nagyon érzelemdús lesz a Roma ellen pályára lépni. Két évet játszottam ott, nagyon jól éreztem magam, és nagyszerű kapcsolatot alakítottam ki a szurkolókkal. Örömmel térek vissza, szerettem a szurkolókat és ők is engem. Remélem, nyerünk, de azért a Romának is a legjobbakat kívánom” – mondta Szalah, akit az angol profi labdarúgók szervezete (PFA) az év játékosának választott meg a Premier League-ben. Az egyiptomi csatár a hétvégi West Brom elleni mérkőzésen meglőtte a 31. gólját a Premier League idei szezonjában, ezzel beállította Alan Shearer 1995/96-os, Cristiano Ronaldo 2007/08-as és Luis Suarez 2013/14-es gólrekordját. Összesen 46 tétmeccsen 41-szer volt eredményes az idényben.

Korábbi csapattársai aggódnak is a bombaformában lévő Szalah miatt, a bosnyák Edin Dzekó például üzent is egykori az egyiptominak. „Azt írtam neki, remélem, megdönti a Premier League gólrekordját, de az elődöntőben nem bánnám, ha rápihenne a bajnoki meccsekre” – viccelődött Dzeko a BBC csatornának.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!