HAON Sziréna

2018.03.10. 16:03

Saját házában alvó ismerősét fosztotta ki egy hajdúszováti férfi

Hajdúszovát - A férfi ellen a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

Hajdúszovát - A férfi ellen a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A vádirat szerint a vádlott 2017. december 1-jén a késő délutáni órákban megjelent egyik ismerőse hajdúszováti házánál, ahol fogadták őt, és itallal is megkínálták. A vádlott este nyolc óra körül távozott a házból, amikor a család már lefekvéshez készülődött.

A férfi hajnali fél három körül visszament a család házához azzal a szándékkal, hogy onnan értékesebb tárgyat lopjon.

A sértett házának bejárati ajtaját egy kampóra akasztott lánc rögzítette. A vádlott kiakasztotta a láncot, és bement a házba, majd a sértett által használt szobába. A szobában a nő a kisgyerekeivel aludt, így védekezésre képtelenek voltak.

A férfi kihasználva ezt a helyzetet, a szobában az éjjeliszekrényen lévő mobiltelefont, töltőt és egy hangszórót vett magához, majd távozott a helyszínről.

A vádlott a sértettnek összesen 14.000 forint összegű kárt okozott, amelyből az eljárás során lefoglalással és kiadással 9.000 forint megtérült.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon - olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt a bíróság érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!