Magyarország

2008.04.28. 15:01

Fidesz: Gyurcsány vagy mondjon le, vagy kérjen bizalmi szavazást maga ellen

<p>Az MDF- hez hasonlóan a Fidesz is azt javasolta hétfőn a parlamentben a kormányfőnek, hogy kezdeményezzen magával szemben bizalmi szavazást. Navracsics Tibor szerint a másik lehetőség az, ha a kormányfő benyújtja lemondását a köztársasági elnöknek. Gyurcsány Ferenc reagálásban egyértelművé tette: sem lemondani, sem bizalmi szavazást kérni nem fog.</p>

A Fidesz frakcióvezetője úgy ítéli meg, nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc kisebbségi kormányzásra kényszerül, az sem véletlen, hogy magára maradt és Nyugat-Európában egy szánalmat keltő politikus képe rajzolódik ki a magyar kormányfőről.

Navracsics Tibor szerint erre a válasz hatalmas népszerűségvesztésben és a kormányzás gyengeségeiben rejlik. A politikus az eddigi szocialista-szabad demokrata országvezetést dilettánsnak minősítette, amelynek mint mondta, az egyetlen célja a hatalom megszerzése és megtartása volt. A fideszes politikus hangsúlyozta: ha Gyurcsány bizalmi szavazást kérne magával szemben az arra is kiváló alkalom lenne, hogy kiderüljön, az SZDSZ külső támogatása és ígérgetései mennyire valóságosak és mennyire szolgálják csupán azt, hogy javuljon az SZDSZ kormányon kívüli alkupozíciója.

Gyurcsány válaszában utalt arra, amit az MDF hasonló felvetéséte is mondott, vagyis nem kér bizalmi szavazást és nem mond le. A miniszterelnök az elmúlt időszak kormányzati eredményeit az Orbán-kormány eredményeivel vetette egybe, és azt mondta, hogy akkor például nőttek a társadalmi különbségek, csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke. Azt is megemlítette: ő nem ara használta kormányzati hatalmat, hogy földeket szerezzen Tokajban, illetve családi beszállítói megrendeléseket nyerjen el.

  • Még bizonytalan, mikor foglalják törvénybe az új minisztériumokat
  • Fidesz: Gyurcsány vagy mondjon le, vagy kérjen bizalmi szavazást
  • Az MDF újra bizalmi szavazást javasolt a kormányfőnek
  • Navracsics: kormányátalakítás - Gyurcsány és üzleti köre
  • Kóka János elbúcsúzott a parlamentben
  • Olvassa el a miniszter-jelöltek életrajzát is!
  • Fodor Gábor jó politikusnak tartja utódját
  • Szűcs Erika miniszter szalagátvágásról, lélekről

     

     

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!