Sport

2016.02.18. 10:31

Címvédésre készül a DEAC a Hepp Kupában

Debrecen - Ha kedvezően alakulnak az elődöntők, akkor egy pikáns Debrecen–Bonyhád finálé is lehet.

Debrecen - Ha kedvezően alakulnak az elődöntők, akkor egy pikáns Debrecen–Bonyhád finálé is lehet.

Megvédheti a Hepp Kupa tavalyi elsőségét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese, hiszen az előző kiíráshoz hasonlóan újfent kvalifikálta magát a sorozat négyes döntőjébe. A rendezvény az első osztályú csapatoknak kiírt Zsíros Tibor Magyar Kupával együtt lesz lebonyolítva a budapesti SYMA Csarnokban a hétévégn. Az elődöntőt szombaton 11.30-tól játsszák Nagy Ágoston tanítványai a Vasas Akadémiával, míg a helyosztókra vasárnap kerül sor.

Ismerősök az ellenfélnél

A Nyugati-csoport egyik legjobb formában lévő csapatával mérkőzik meg az elődöntőben a DEAC, hiszen a Vasas az elmúlt tizenkét bajnokijából tízet megnyert, s mindössze pocsék szezonrajtjának köszönheti, hogy jelenleg csak a harmadik helyen „szerénykedik” a tabellán. A pasaréti együttesben pályára léphet a tavalyi bajnokságban még a hajdúságiaknál pattogtató U20-as válogatott Andrássy Géza, valamint a szintén debreceni születésű Garamvölgyi Ákos is. – Nem vagyok különösebben boldog vagy csalódott a sorsolással kapcsolatban, mivel a négybe került csapatok hasonló játékerőt képviselnek, talán annyi a pozitívum, hogy így összejöhet egy Debrecen–Bonyhád döntő, ami a bajnoki finálé után pár hónappal érdekes összecsapás lenne – nyilatkozta Nagy Ágoston.

Bárki ellen

A DEAC múlt hétvégén sorozatban hetedik mérkőzését is megnyerte a bajnokságban a Budafok vendégeként, így az egész másodosztály legjobb formában lévő csapataként várhatja a négyes tornát.

- A Vasasnál vannak kisebb-nagyobb sérülések, nem tudom, hogy mennyire tudnak kompletten kiállni, ugyanakkor remélem, hogy a hátralévő időszak nem fog bennünket hátráltatni sem betegségek, sem sérülések terén – fogalmazott a DEAC vezetőedzője, majd hozzátette, ha a már megszokott, lendületes és összeszedett játékot tudják nyújtani, akkor bármely nyugati ellenfél ellen lehet esélyük.

Megvan a cél

A másik ágon a tavalyi bajnok Bonyhád az OSE Lions együttesével találkozik. Az összecsapás pikantériája, hogy a csapatok a bajnokság előző fordulójában pont egymással mérkőztek meg, s a rangadót a házigazda Oroszlány nyerte meggyőző fölénnyel. A hajdúságiak edzője mégis a tavalyi bajnokot várja a fináléba.

– Véleményem szerint a nyugati csoport egyik legerősebb csapata a Bonyhád, csak kicsit későn érő típus, ha fogalmazhatok így, szerintem most fognak majd igazán belelendülni. A tabellára pillantva mind a három ellenfelünknek több veresége van már a bajnokságban, mint nekünk, úgyhogy nem verhetetlen csapatokról van szó. Készülünk rájuk, nézzük a felvételeket róluk, remélem, nem tudnak meglepni bennünket. Célunk egyértelműen, hogy megvédjük a címünket – zárta mondandóját a debreceni a szakember.

HBN-EÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!