Helyi közélet

2016.09.17. 17:29

Álompolgárok

<em>Néha szabályosan irigylem az országunkat vezető politikai elitet! Főleg, amikor a dolgok szakasztott úgy alakulnak, ahogy ők szeretnék. Mert milyen nehéz is (lehet) úgy irányítani kis hazánkat, hogy jusson is, maradjon is, azaz a dolgaink, az ő elképzelései szerint alakuljanak.</em> Réti János írása.

Néha szabályosan irigylem az országunkat vezető politikai elitet! Főleg, amikor a dolgok szakasztott úgy alakulnak, ahogy ők szeretnék. Mert milyen nehéz is (lehet) úgy irányítani kis hazánkat, hogy jusson is, maradjon is, azaz a dolgaink, az ő elképzelései szerint alakuljanak. Réti János írása.

Nemrégiben arról folyt a diskurzus, hogy alig van házasságkötés, hogy mi lesz a magyar családokkal, ha ez így megy tovább? Hová lesz a klasszikus magyar családmodell, az apa, anya és a gyerekek, ha már az esküvőig sem jutnak el a párok? A fiatalok vagy a már kissé korosodók? Nem szólva arról, hogy mi lesz a gyermekáldással, ha a hölgyek zöme először karriert akar építeni, mert úgy látja, hogy a gyerek még ráér. Szerencsére azonban honfitársaink tudják, mi a kötelességük, és teszik a dolgukat. Ez kiderül az esküvők számának növekedéséből, meg a bölcsődei férőhelyek sokasodásából. Tavaly a KSH szerint nőtt a házasságkötések száma. Az idén meg – ezt mondta be a rádió – a születések, azaz a terhességek száma emelkedett, ugyancsak jól kivehetően. Az ilyen tendenciák beindulásánál csak az érdekes, hogy mindig akkor jön ideje valaminek, amikor az állami kommunikáció, nevezzük nevén, az állami propaganda megadja a jelet! A statisztika meg számol, mint a gép! Említett eseteinkben addig sem házasodás, sem gyerekesedés! Majd Varga Misi bácsi megmondja a jelet, hogy arról koldulunk és majd tudjuk, hogy mikor mit kell tenni? Amikor a sport ideje jő, akkor irány az olimpia, amikor enni kell, akkor gasztro- fesztiválok programjai borítják be a települések programfüzeteit. És már nyakunkon a zenei fesztiválok évadja, meg a borozásé, hiszen olyan bortermés aligha várható, mint amilyennek az idei ígérkezik. Ilyen országot érdemes, mi több, öröm irányítani, hiszen a kormány tán még ki sem gondol valamit és az állampolgárok „dicső hada” már meg is valósítja az óhajt! Még, hogy népszavazás? Megyünk tömött sorokban! Hát, hogy a fenébe ne, amikor arra kell választ adni, hogy 2x2 négy vagy esetleg – az ellenzéki pártok acsarkodásával – lehet öt is… Ha még egyszer születnék, csak magyar miniszterelnök szeretnék lenni! Mert megválasztásomtól kezdve számomra nem volna más, csak előre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában