Magyarország

2008.09.03. 10:45

Kokain a gyomorban - drogfutár bukott Ferihegyen

<p>A gyomrában 84 grammnyi, becsomagolt kokainnal akart bejutni Magyarországra a napokban egy nigériai férfi.</p>

A drogfutár repülővel érkezett és Ferihegyen, a zöld folyosón jelentkezett belépésre. A vámosoknak gyanús lett a férfi, ezért testüreg vizsgálatot és más orvosi vizsgálatokat rendeltek el.

A férfi ebbe beleegyezett, ekkor leltek rá a másfél millió forint értékű kábítószerre. A csempész azóta előzetes letartóztatásba is került. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szerdai tájékoztatása szerint a nigériai férfi Ferihegyen, a zöld folyosón jelentkezett a vámosoknál.

 Azt mondta, nincs nála elvámolnivaló, de mivel gyanús lett a viselkedése, ezért testüregre is kiterjedő tételes vizsgálatnak vetették alá. Az orvosi vizsgálatba is beleegyezett a férfi. A computer tomográfos (CT) vizsgálattal a gyomrában több tárgyat is találtak. Kiderült, hogy 4 csomagban összesen 84 gramm kokaint nyelt le. Az alkalmazott tesztek és az orvos-szakértő is megerősítette, hogy a fehér por kábítószer.

A másfél millió forint értékű drogot később lefoglalták, a nigériait kábítószerrel visszaélés miatt őrizetbe vették. A bíróság azóta előzetes letartóztatásba helyezte.

  • A nap képei A nap képei 2008.09.02.
  • Tiszta herointól haltak meg a drogosok
  • Holttest egy budapesti lépcsőházban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!