kosárlabda

2019.12.20. 15:52

Tudja a DEAC, hogy hol sebezhetőek

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője bízik benne, tanítványaival meglepetésgyőzelmet arathatnak.

Fotó: Kovács Péter

Az Egis Körmend vendége lesz a DEAC kosárlabdacsapata az élvonalbeli bajnokság 11. fordulójában, szombaton 18 órától.

A körmendiek a tabella második helyéről várják az összecsapást, ráadásul eddig hazai pályán nem találtak legyőzőre, a debreceniek jelenleg a nyolcadikok. Kovács Adrián alakulata múlt pénteken magabiztos, 83–66-os sikert aratott a Jászberény felett, a Vas megyeiek legutóbb a listavezető, Bajnokok Ligájában is érdekelt Szombathelyet verték 83–70-re.

Matthias Zollner együttesének erejét az is mutatja, hogy a Rába-parti egylet nemzetközi porondon is érdekelt, a FIBA Europe Cup első körében másodikként jutottak tovább.

Ismerik az erősségeiket is

– Nem lesz könnyű dolgunk, az tény, a Körmend egy remek csapat, pláne hazai pályán megy nekik jól a játék, nemrégiben a szombathelyieket is elkapták. Ugyanakkor, jól felkészültünk belőlük, ismerjük az erősségeiket, tudjuk, hol sebezhetőek, és az ismereteinket arra szeretnénk használni, hogy bravúrgyőzelmet arassunk. A Jászberény ellen már ismét összeállt a játékunk, a srácok kellőképpen motiváltak, jó előérzetem van – mondta el lapunknak Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője, akit pénteken délután már út közben értünk el.

Mint ismert, a DEAC amerikai erőcsatára, Isaiah Armwood nemrégiben elhagyta a csapatot. A klub honlapjának beszámolója szerint Armwood idén már biztosan nem fog pályára lépni debreceni színekben, távozása azonban még nem hivatalos, hiszen a játékos ügynöke és a vezetőség jelenleg is tárgyalásban áll egymással.

– Armwood a szezon eddigi részében viszonylag sok meccset kihagyott, a helyére beugró játékosok pedig bizonyították rátermettségüket, most is bízom bennük, nem hiszem, hogy gondot okozna az amerikai pótlása – fogalmazott a fiatal tréner.

A kosarasoknak igen szűken szabják idén az ünnepeket, hiszen december 28-án, majd január 3-án is jelenésük van a pályán.

Kovács Adrián elmondta, próbálják úgy összeállítani a programot, hogy mindenre jusson ideje a játékosoknak és a szakmai stábnak is, hiszen az edzések mellett arra is szükségük van, hogy kicsit feltöltődjenek a családjuk körében.

HBN

Borítókép: Kovács Adriánék remélik, jól sikerül a vendégszereplésük Körmenden

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában