Helyi közélet

2016.03.18. 10:02

Józsán élni jó! – Háromnapos programsorral tavaszodik ki városrész

Hajdú-Bihar - A Józsai Kertbarát Kör tagjai nem fogadják meg a jelenkori történetben elhangzó szentenciát, amelyet Tóth Árpád elnök mesélt el csütörtökön.

Hajdú-Bihar - A Józsai Kertbarát Kör tagjai nem fogadják meg a jelenkori történetben elhangzó szentenciát, amelyet Tóth Árpád elnök mesélt el csütörtökön.

A Józsai Kertbarát Kör tagjai nem fogadják meg a jelenkori történetben elhangzó szentenciát, amelyet Tóth Árpád elnök mesélt el csütörtökön. Eszerint két barát pálinkázik, illetve egyikük a nedűt engedi le torkán, másikuk csak a mérgét nyeli vissza, míg végül ki nem fakad, s válaszul azt kapja: „Nem Facebook-poszt ez, hogy megosszam!” – Mi szívesen megosztjuk bárkivel munkánk gyümölcsét, a nyolcadik alkalommal megrendezendő pálinka- és pogácsaversenyen a jelentkezések alapján több mint száz párlatot ízlelhet meg a zsűri, amely öt kategóriában értékel március 19-én a Józsai Közösségi Házban – adta hírül az elnök.

A belvárosban is „kísérik”

– A mától vasárnapig tartó háromnapos tavaszi rendezvénysorozat címe nemcsak azért méltó, mert a településrész folyton fejlődik, javakban gyarapszik, hanem, mert eleven, tevékeny közösség dolgozik azért, hogy igaz legyen: „Józsán élni jó!” – mondta Kovács Béla Lóránt. A Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója tájékoztatott, a józsai fiókintézményben pálinka totó, pogácsa receptverseny és interaktív zenés játék zajlik a fesztivál ideje alatt.

Pénteken a megyei népdal­éneklési versennyel indul a rendezvénysorozat. – A hatodik megmérettetésre hatvannégyen szólóban és nyolcvanketten csoportban jelentkeztek, köztük 11 vidéki iskola diákjai – ismertette dr. Stefánné Demjén Gabriella, a szervező Muzsikáló Egészség Alapítványi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgató helyettese. A szervezet célja a régi értékek őrzése, a hagyományok továbbadása. Mint azt a vezető elmondta, tudatos tanítással érhető el, hogy minél többen felfedezzék, a népdal nem csak a régi parasztvilág sajátja, hanem a ma embere számára is fontos üzeneteket hordozó örökérvényű kincs.

A közösségi ház vezetője Nagy Mária a virágvasárnapi eseményekről szólt: messze még a hét vége, de már ezer tojás gyűlt össze, amelyekkel a józsai tojásfát díszítik majd; egy közszemlére tett 160 centiméteres tojáson bárki ott hagyhatja „kézjegyét”; kiállítás nyílik a településrészhez kötődő képző- és népművészek alkotásaiból.

HBN–HABE

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában