Magyarország

2008.06.21. 11:00

Felfüggesztették állásából az ittassággal vádolt győri orvost

<p>Győr - Felfüggesztette állásából az ittasság gyanújába keveredett győri orvost dr. Varga Gábor, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója, amíg vizsgálják a két haláleset körülményeit.</p>

"A doktor az ügy kirobbanása után táppénzen volt, majd vissza akart menni dolgozni, de ezt elutasítottam" - mondta el a Független Hírügynökségnek a főigazgató.

Június 7-én két beteg is meghalt a Petz- kórházban, amikor az érintett doktor ügyeletben volt. A kópházi ötvenöt éves asszony infarkusban, a nyúli hetvenkét éves férfi pedig szívnagyobbodásban halt meg. A boncolás során egyiküknél sem állapítottak meg orvosi műhibát a szakértők. Mindkét, a hozzátartozóját elveszítő család azzal vádolja az orvost, hogy erősen ittas volt, összefüggéstelenül beszélt és botladozott.

A kórházban belső vizsgálat indult és a rendőrség is nyomoz. Közben dr. Begya László, Magyar Orvosi Kamara Győr- Moson- Sopron Megyei Területi elnöke jelezte a Független Hírügynökségnek, hogy ők is kivizsgálják az ügyet, mivel az orvos viselkedése, hangneme etikailag mindenképpen elítélendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!