Helyi közélet

2016.11.20. 17:51

Nyugtázták a projekteket

Debrecen - Interaktív játékokon, látványos tudományos kísérleteken és bemutatókon is részt vehettek a jelenlévők.

Debrecen - Interaktív játékokon, látványos tudományos kísérleteken és bemutatókon is részt vehettek a jelenlévők.

Idén immár ötödik alkalommal rendezték meg az uniós fejlesztések nyílt napja című programsorozatot, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthettek be az érdeklődők. Az október 29. és november 20. közötti hétvégéken országszerte várták a látogatókat. Az utolsó állomáson, az Agóra Tudományos Élményközpontban igazán izgalmas programok várták az érdeklődőket.

A rendezvény során az élményközpont bemutatása mellett (hiszen az is unós forrásból valósult meg) tudománnyal és kultúrával kapcsolatos programokon vehettek részt, valamint helyi együttesek koncertjeit hallhatta a közönség. A gyerekek körében osztatlan sikert aratott a levegőben biciklizés, a kézi áramfejlesztés, de szívesen megnézték, hogyan működik a tévések greenbox-technikája. Vicces kémiai foglalkozás, kölyöklabor, szemfényvesztő fizika show, emellett Csicseri és Borsó koncert is vonzotta őket.

A legtöbb forrás

Az elmúlt 12 évben több tízezer uniós fejlesztési projekt zárult sikerrel Magyarországon. Fejlődött az ország, munkahelyek százezrei jöttek létre, cégek ezrei tudtak sikeresen fejleszteni, számos városban és faluban épültek vagy újultak meg intézmények, közterületek.

Az uniós fejlesztések története ma már sikertörténet Magyarországon. Bármerre járunk hazánkban, mindenütt találhatunk olyan megvalósult projekteket, amelyek az uniós fejlesztési programoknak köszönhetik az eredményeiket – hallhattuk az eseményen. Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte: a megyék közül hozzánk érkezett a legtöbb forrás.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában