helyi kultúra

2019.10.10. 14:52

Dalra fakadtak és táncra perdültek a szépkorúak

Évtizedes hagyomány, hogy „Idősek tisztelete” néven rendezvényt szervez a falu a legtapasztaltabb lakosainak.

Fotó: Vmirjáncki József

Ilyenkor szépen feldíszített helyiség várja a meghívottakat. Akik igénylik, azokat járművel szállítják a rendezvény színhelyére. Tarsoly Attila polgármester köszöntőjében szólt a megjelent népes vendégsereghez. – A mai nemzedéknek nagyon hálásnak kell lenni az időseknek, hisz nekik köszönhetjük azt, amink van. Most nekünk kell figyelemmel kísérni mindennapi életüket, s ha kell a segítség a támogatás, azt meg kell tennünk.

Évfordulósok köszöntése

Nagy örömet szereztek a vendégeknek a kisiskolások műsoros előadásával, valamint táncukkal az unokák. Szokás Körösszegapátiban, hogy ilyenkor köszöntik és megajándékozzák az ez évben 90., 80. és 70. életévüket betöltött falubelieket. 90 esztendős Szűcs Gyuláné. 80. életévét töltötte be: Nagy Olga, Berke Jánosné, Kovács Zoltánné, Tarsoly József és Vmirjáncki József. 70. évét ünnepli: Tóth József, Torzsa Györgyné, Szabó Attila, Pintye Sándorné, Ferencsil Dezső, Pántya Péterné, Somogyi Erzsébet Katalin, Pintye József, Ár­gyelán Györgyné, Dávid József, Seregély Antalné, Gyöngyösi Józsefné, Nagy Viktor és Szakadáti Demeter Jenőné.

Fotó: Vmirjáncki József

Az ünnepségen nem maradhatott el a finom ebéd sem, melynek végén Tarsoly Attila polgármester és Szűcsné Nagy Ildikó, a helyi Családsegítő Szolgálat vezetője elfújta az erre az alkalomra készített hatalmas torta gyertyáját. A jó hangulatot csak fokozta Drágán Lajos és feleségének Szabó Eszter, nótaénekes műsora. Többen nemcsak dalra fakadtak, hanem táncra is perdültek.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában