állatvilág

2019.05.07. 20:00

A háziállat családtagnak is számíthat

„Liluska számomra egy igazi társ, aki a lelki menedéket jelenti számomra.”

Fotó: Olvasónk felvétele

Manapság az állatok iránti szeretet egyre csak nő, már nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is áhítoznak egy-egy kis kedvencért. Régen divat volt kutyát, macskát ajándékozni a gyermekeknek, de persze csak a kinti kutyatartásról akartak hallani a szülők, ami mára megváltozott. Oláhné Kárpáti Andrea mindig is imádta az állatokat, már gyermekkorában is voltak kiskutyái, így nem volt kérdés, hogy felnőtt nőként is szeretne maga mellett tudni egy négylábút. – Van egy tündéri kiskutyám, Liluska, aki már 11 éve az életem része, nyolchetes kora óta nevelem, tanítom. Mint az összes gyermek, én is nagyon vágytam kutyára, egyke voltam, így szerencsére hamar megadatott, hogy magamhoz öleljem az önzetlen kis élőlényeket. Liluska egy tibeti spániel, akinek a kicsi lelkében nagyon sok szeretet és törődés van – kezdte taglalni az állatok iránti szeretetét a harmincnégy éves fiatal nő.

Fotó: Olvasónk felvétele

Idő, energia

Andrea férjével él, de a szeretett kedvence még a házassága előtt érkezett a családba, aki egészen pici kora óta vele van. A fiatal nő szerint sokan el sem tudják képzelni, akiknek nincs állat a közelükben, hogy mennyi pluszt is tudnak nyújtani az emberek számára. – Mondhatnám, hogy próbálom megtanítani mindenre, de akkor nem az igazságról adnék számot, hiszen ő tanít engem. Olyasfajta törődést, szeretetet és önzetlenséget tud nyújtani, ami sajnos számos embertársunkból hiányzik. A rohanó világban az emberek kevésbé figyelnek egymásra, mindenki a saját dolgával van elfoglalva, közben pedig az élet legnagyobb ajándéka elvész: az igaz szeretet. Nem törődünk egymás sorsával, ellenben az állatok, nekik mindig van idejük és energiájuk a gazdiaikra. A férjemnek voltak aggályai a kutyatartással kapcsolatban, de Liluska az ő szívét is meglágyította, sikerült elnyernie a párom szeretetét. Nagyon illedelmes négylábú, jól viselkedik, imád játszani, közvetlen az emberekkel és a gyerekekkel, akkor érzi igazán jól magát, ha a közelünkben lehet.

Persze nem csak játszani szeret, egyszerűen imádja a hasát, többnyire az esik jól neki, amit épp mi eszünk, de persze ismerjük a határokat, nem mindent kaphat meg magának. Liluska számomra egy igazi társ, aki a lelki menedéket jelenti számomra egy-egy nehéz nap után, ő a családunk része – tette hozzá végül.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!