Helyi közélet

2015.11.26. 15:49

A kiskörút az autósoké, a Piac utca mostantól a gyalogosok és kerékpárosok terepe lesz

Debrecen - A 87 millió forintos beruházást teljes egészében saját forrásból valósítja meg a város.

Debrecen - A 87 millió forintos beruházást teljes egészében saját forrásból valósítja meg a város.

December közepére ígéri befejezését a polgármesteri hivatal a Piac utca keleti oldalán, a Kossuth és a Szent Anna utca közötti szakasza október közepén kezdődött rekonstrukciós munkálatainak.

A Piac utca keleti oldala felújításával válik teljessé a Szent Anna utca és a Kossuth utca közötti egységes térburkolatú kialakítás, valamint megszűnnek a járdában található egyenetlenségek, vízállások – áll a városháza felújítással kapcsolatos kérdéseinkre küldött válaszában. Az említett útszakaszon a korát tekintve egészen fiatal régi burkolatot újra, mégpedig a szemközti oldaléval teljesen hasonlatosra cserélik ezekben a hetekben. Szűkül ugyan majd a Piac utca közúti kapacitása, egyre inkább a gyalogosok és a kerékpárosok vehetik majd igénybe, mert a cél az, hogy az autósok többsége a Piac utca helyett a tehermentesítő, Nyugati kiskörút szakaszát használják. (Ahogy erre Papp László polgármester is utalt a szerdai átadási ünnepségen mondott beszédében.)

A Piac utca átépítés alatt lévő szakaszán a mostani parkolósáv helyén zöldfelület és díszburkolatos járda épül. Az építési munkálatok befejezését követően a gyalogosok szélesebb sétáló és zöld felületet vehetnek majd igénybe. A közúti forgalom számára a villamospálya mellett egy sávra szűkül az úttest úgy, hogy a külső sáv parkoló lesz. A Kossuth utcai csomópont előtt külön jobbra és balra kanyarodó sávot alakítanak ki, továbbá az egykori Centrum Áruház előtti buszmegálló a Debreceni Járási Hivatal Kormányablak épülete elé kerül.

A vendéglátó egységek teraszainak működését az építési munkálatok nem érintik, tavasszal az új felületet engedéllyel ismételten igénybe vehetik. A szélesebb terasszal az üzletek jelenlegi kitelepülési lehetőségei válnak esztétikusabbá, ezáltal a gyalogosok is kulturáltabb, kényelmesebb körülmények között közlekedhetnek majd.

Az önkormányzat jelenleg nem tervezi a Piac utcai felújítási szakaszon fennmaradó egy-egy forgalmi sáv lezárását.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában