Végül a remény is meghalt

Akt.:
Nem bírt norvég ellenfelével a Loki
Nem bírt norvég ellenfelével a Loki - © Fotó: Matey István
Debrecen – Balogh Norbert szerint ha az elején belövik ziccereiket, máshogy alakult volna a meccs.

Kettős vereséggel búcsúzott a DVSC-TEVA az Európa Ligától: a Loki hazai pályán 3–2-ra kapott ki a Rosenborgtól, mely a csütörtöki, trondheimi visszavágón is felülmúlta a Lokit, 3–1-re nyertek a norvégok. Mindez azt jelentette, hogy a Rosenborg jutott tovább a negyedik körbe 6–3-as összesítéssel, míg a Kondás-alakulat számára véget ért a nemzetközi kupakaland.

Pedig nagyon akarta a cívisvárosi gárda a sikert, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy tulajdonképpen négy csatárral állt fel a DVSC, Tisza, Balogh, Sidibe és Castillion is kezdett. Két nagy gólszerzési lehetőség is adódott a piros-fehérek előtt a találkozó elején, ám egyikkel sem tudtak élni. Később aztán a hazaiak is rákapcsoltak, olyannyira, hogy a 39. percben már 2–0-ra vezettek. A szünet aztán Castillion szépített, úgy tűnt, még nincs veszve minden. A második játékrész elején azonban Máté megkapta második sárgáját is, ami megpecsételte a Loki sorsát. A hajrában még egyszer betaláltak a norvégok, de ez már semmit sem változtatott a tényeken.

Egyben voltak

– Bár nem mi voltunk az esélyesek, mégis bíztunk a bravúrban, hisz jól tudjuk, a remény hal meg utoljára. Nem lett volna szabad gólt kapnunk, ehhez képest gyorsan kétszer is betalált riválisunk, ellenben mi csak a félidő előtt tudtunk gólt szerezni. Aztán jött a kiállítás, ami eldöntötte a találkozó végkimenetelét. Ha az elején berúgjuk a helyzeteinket, akkor máshogy is alakulhatott volna minden, de ezen már kár keseregni – vélekedett Balogh Norbert, a Loki ifjú támadója, aki szerint bárkivel előfordulhat, hogy rosszul csúszik be, vagy meggondolatlan, vagyis eszük ágában sincs társukat hibáztatni a dolgokért.

Balogh úgy véli, a Rosenborg csapatszinten működött jól, nagyon egyben voltak, érezték egymást és minden össze is jött nekik. – Természetesen el vagyunk keseredve, de mivel mindent megtettünk a siker érdekében, úgy érzem, nincs okunk szégyenkezni. Az élet megy tovább, most már százszázalékosan a hazai bajnokságra koncentrálunk, készülünk a Haladásra, melyet feltett szándékunk legyőzni! – jelentette ki Balogh.

A kiállítás eldöntötte

– Ezt a mérkőzést is nagyon jól kezdtük. Amit ígértünk, hogy bátor támadójátékot produkálunk, azt be is tartottuk. Nekünk kellett volna vezetni 2-0-ra, ehelyett az ellenfél rúgott két gólt. A szünet előtt szépítettünk, de a második félidő elején, a kiállítás eldöntötte a mérkőzés sorsát. Pedig a félidőben azt beszéltük az öltözőben, hogy képesek vagyunk még gólt rúgni ennek a csapatnak, de miután megfogyatkoztunk, nagyon nehéz lett. A védekező játékunkon javítanunk kell – nyilatkozta a DVSC hivatalos honlapjának Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője.

HBN-SZADÓ
hirdetés