környezetvédelem

2019.11.07. 13:57

Tengerparton szedett szemetet a szépségkirálynő

A környezetvédelemre hívja fel a figyelmet Senánszky Flóra.

Fotó: Senánszky Flóra hivatalos facebook oldala

Malajziai egyik tengerpartját tisztította meg Senánszky Flóra – derült ki abból facebook posztból melyet szerdán tett közzé. A szépségkirálynő november 4-én érkezett a délkelet-ázsiai ország, ahol ismét egy világversenyen vesz részt. A Kuala Lumpur melletti szigeten rendezik meg ugyanis a Miss Scuba International szépségversenyt, amely a tengerek és óceánok szennyezettségére hívja fel a figyelmet.

– A verseny egyik programja egy közeli tengerpart megtisztítása volt, amivel arra a szomorú tényre szeretnék a szervezők felhívni a figyelmet, hogy sajnos rengeteg műanyag hulladék sodródik ki a partra a tengerekből. Ezen a környéken például a helyieknek több zsáknyi szemetet kell nap mint nap összegyűjteniük a tengerpartról. Először szembesültem azzal, hogy milyen hatalmas probléma ez a környezetünknek (ezt mindenkinek látnia kellene a saját szemével) – fogalmazott a magyarok világszépe hivatalos oldalán.

Flóra úgy véli, a nagy változások apró lépésekkel kezdődnek, és ha mindenki csak egy kicsit odafigyel pár dologra, így például a szelektív hulladékgyűjtésre, a műanyag zacskók és palackok használatának kiiktatására, már az is sokat segíthet a tengerek és óceánok élővilágának megőrzésében. – Imádok víz alatt lenni, ilyenkor mindig egy másik világba csöppenek, és szeretném még sokáig látni ahogy a teknősök úszkálnak a tiszta vízben – fűzte hozzá.

Mint az Senánszky Flóra korábban lapunknak elmondta, a világverseny döntő napján ugyanúgy lesz estélyi, bikinis, valamint koktélruhás színpadra lépés, viszont a megmérettetés kiemelt célja, hogy egy ilyen rendezvény ne csak a mai modern nők külső szépségének és bátorságának megünnepléséről szóljon, hanem a természetvédelem és a tengerek élővilágára is egyidejű figyelem kerüljön. A szépségverseny fináléja november 16-án lesz.

PTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában